Začíná stavba okružní křižovatky na Hornoměstské

DSC01586Další velká dopravní stavba ve Velkém Meziříčí začíná. Ze zkušební okružní křižovatky ulic Třebíčská, Hornoměstská a Pod Hradbami se stane trvalý kruhový objezd. Řidiči proto musejí počítat s uzavírkami, které budou akci postupně provázet od 5. září v pěti etapách. Skončit mají 30. října 2016. Každopádně do 23. září má zůstat křižovatka průjezdná.

„Jde o další zkoušku naší řidičské trpělivosti a dovednosti. Už několikrát jsme my, Velkomeziříčáci, prokázali, že se s takovými situacemi umíme vypořádat. Věřím, že i tentokrát se vše obejde bez nehod a zranění. Přesto opětovně apeluji na řidiče z celé republiky, aby se nám tentokrát raději vyhnuli a zejména aby nepoužívali naše město jako objížďku dálnice D1,“ řekl k plánované dopravní stavbě starosta Radovan Necid s tím, že všechny informace k aktuální dopravní situaci najdou lidé ve Velkomeziříčsku a na dopravním webu města.

Křižovatku postaví kraj, další úpravy provede město a Svazek

„Definitivní přestavba okružní křižovatky ve Velkém Meziříčí je společnou investiční akcí Kraje Vysočina, města Velké Meziříčí a Svazu vodovodů a kanalizací Žďársko. Za téměř sedm milionů korun s daní společně zmodernizují křižovatku ulic Hornoměstská, Třebíčská a Pod Hradbami na novou okružní,“ uvedl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast dopravy Libor Joukl.

DSC01584Kraj Vysočina investuje konkrétně 3 miliony 293 tisíc korun. Město Velké Meziříčí se bude na akci podílet částkou 2 miliony 773 tisíc korun. Dojde k úpravě parkoviště na ulici Hornoměstská, vybudování autobusových zastávek na ulici Třebíčská, kde dělníci navíc srovnají i přilehlé chodníky a sjezd z parkoviště na pravé straně ulice a další úpravy, bude osazeno nové veřejné osvětlení a nasvětleny přechody. Součástí stavby bude také přeložka vodovodu a kanalizace za 1 milion 92 tisíc korun, na niž město Svazu vodovodů a kanalizací Žďársko přispěje 440 tisíci korunami. Další přeložky sdělovacího kabelu a sítí E.ON se vejdou do půl milionu korun. Zhotovitelem stavby je akciová společnost Skanska.

Martina Strnadová

_____________________________

Postup prací a dopravní omezení

Výstavba okružní křižovatky Hornoměstská – Třebíčská:

1. etapa

Délka uzavírky: 65 m

Popis uzavírky: Místní komunikace Třebíčská, od křižovatky se sil. II/602 v ul. Pod Hradbami – Hornoměstská až před most přes řeku Balinku ve Velkém Meziříčí.

Termín: 5. 9.–25. 9. 2016

Objízdná trasa: Po silnic č. II/602 a č. II/360 ul. K Novému nádraží, Sokolovská, Novosady, Pod Hradbami, ve Velkém Meziříčí.

2. etapa

Délka uzavírky: 75 m

Popis uzavírky: Silnice č. II/602 v ulici Hornoměstská – Pod Hradbami od křiž. s MK Třebíčská ve směru k ul. Novosady ve Velkém Meziříčí.

Termín: 26. 9.–7. 10. 2016

Objízdná trasa: Pro vozidla do 3,5 t – po MK Třebíčská, po sil. II/360 K Novému Nádraží,  po sil. II/602 Sokolovská, Novosady. Pro vozidla nad 3,5 t po sil. II/354 k.ú. Kochánov, Netín, Záseka, Zahradiště, Radostín nad Oslavou, Ostrov nad Oslavou, po sil. I/37 Laštovičky, Rousměrov, Sklenné n/O, Jívoví, Křižanov, po sil. II/360 Martinice, Velké Meziříčí.

Bude možné využívat i dálnici D1 v úseku mezi sjezdy Velké Meziříčí – východ a Velké Meziříčí západ, které by měly být od 24. 9. 2016 v provozu bez omezení.

3. etapa a, b

Délka uzavírky: 70m

Popis uzavírky: Částečná uzavírka sil. II/602 v ul. Hornoměstská od křiž. s MK Třebíčská – provoz řízen střídavě pomocí světelného signalizačního zařízení (semafor).

Termín: 8. 10.–22. 10. 2016

Objízdná trasa: Pro vozidla nad 3,5 t po sil. II/354 k.ú. Kochánov, Netín, Záseka, Zahradiště, Radostín nad Oslavou, Ostrov nad Oslavou, po sil. I/37 Laštovičky, Rousměrov, Sklenné n/O, Jívoví, Křižanov, po sil. II/360 Martinice, Velké Meziříčí.

Bude možné využívat i dálnici D1 v úseku mezi sjezdy Velké Meziříčí – východ a Velké Meziříčí západ, které by měly být od 24. 9. 2016 v provozu bez omezení.

4. etapa

Délka uzavírky: 65 m

Popis uzavírky: Místní komunikace Třebíčská, od křižovatky se sil. II/602 Pod Hradbami – Hornoměstská až před most přes Balinku ve Velkém Meziříčí.

Termín: 23. 10.–27. 10. 2016

Objízdná trasa: Po silnici č. II/602 a č. II/360 ul. K Novému Nádraží, Sokolovská, Novosady, Pod Hradbami ve Velkém Meziříčí.

Bude možné využívat i dálnici D1 v úseku mezi sjezdy Velké Meziříčí – východ a Velké Meziříčí západ, které by měly být od 24. 9. 2016 v provozu bez omezení.

5. etapa

Délka uzavírky: 145 m

Popis uzavírky: Silnice č. II/602 v ulici Pod Hradbami – Hornoměstská a místní komunikace Třebíčská v úseku stavby okružní křižovatky až před most přes řeku Balinku ve Velkém Meziříčí.

Termín: 28. 10.–30. 10. 2016

Objízdná trasa sil II/602: Po sil. II/354 k.ú. Kochánov, Netín, Záseka, Zahradiště, Radostín Nad Oslavou, Ostrov nad Oslavou, po sil. I/37 Laštovičky, Rousměrov, Sklené n/O, Jívoví, Křižanov, po sil. II/360 Martinice, Velké Meziříčí.

Objízdná trasa MK Třebíčská: Po silnici č. II/602 a č. II/360 ul. K Novému Nádraží, Sokolovská, Novosady, Pod Hradbami ve Velkém Meziříčí.

Bude možné využívat i dálnici D1 v úseku mezi sjezdy Velké Meziříčí – východ a Velké Meziříčí západ, které by měly být od 24. 9. 2016 v provozu bez omezení.

-měú-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.