Ministryně Marksová dnes navštívila domov pro seniory

ministryne webDomov pro seniory dnes navštívila ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová. Do Velkého Meziříčí zavítala v doprovodu Petra Krčála a dalších krajských radních v rámci své pracovní cesty na Vysočinu.

Ministryně Michaela Marksová se v domově pro seniory sešla s pracovníky v sociálních službách. „Vysočina má super luxusní zařízení sociálních služeb,“ podotkla na úvod své již druhé návštěvy velkomeziříčského domova pro seniory Michaela Marksová a dodala: „Často ji uvádím jako příklad nejen kvůli tomu, jak zde budujete domovy a alzheimercentra, ale i díky prováděné transformaci. Vy jste tu oproti jiným krajům hodně napřed.“

Poté proběhla debata, která se točila hlavně kolem financí. „V sociálních službách nám ubývají pracovníci, a to především na základní úrovni. Na stupni pečovatelském a ošetřovatelském, který je v domovech nejdůležitější, bojujeme o každého pracovníka a přetahujeme se o ně s manažery Kauflandu,“ zmínil v té souvislosti zásadní problém zařízení sociálních služeb nejen v našem městě Vítězslav Schrek, ředitel Domova pro seniory Velké Meziříčí. Michaela Marksová prozradila, že vláda chystá navýšení financí do oblasti sociálních služeb ve výši 4 procent od 1. listopadu. „Pro příští rok chceme v rozpočtu zohlednit nárůst platů, ale jsme ve sporu s ministerstvem financí o asi 750 milionů,“ podotkla k tomu ministryně.

Po diskusi se návštěva odebrala do Jelínkovy vily na pracovní oběd a odtud do Třebíče.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.