Film natáčený i ve Velkém Meziříčí podporu města nezískal

camera-973107 1920O třistatisícovou podporu filmu Chvilky požádala město Velké Meziříčí jeho scénáristka a režisérka Beata Parkanová spolu s producentem Viktorem Taušem. U zastupitelů neuspěla.

VýstřižekCelovečerní film Chvilky natáčí rodačka z Velkého Meziříčí Beata Parkanová i v našem městě. Dle jejích slov se zde odehrávají dobré dvě třetiny filmu. A to byl hlavní důvod, proč město o finanční příspěvek požádala. „Svůj debut jsem jako hrdá rodačka z tohoto města zasadila do Velkého Meziříčí. Lokace i vizuály jsou odtud, ať už z ulice Na Výsluní či místa od řeky a další exteriéry a interiéry,“ popsala Parkanová a dodala: „Film město prodává, Velké Meziříčí v něm bude vidět.“ Nabídla umístění loga města do titulků filmu i další propagaci. „Tím, že točíme tady, v tomto městě utrácíme i peníze, proto žádáme o podporu,“ uzavřela.

„Rada zastupitelstvu doporučuje tento film nepodpořit,“ přednesl názor radních starosta Radovan Necid s tím, že vodítkem pro ně byly jiné kulturní akce ve Velkém Meziříčí, které město podporuje. Jsou to tradiční Muzikanti dětem nebo Fajtfest, které dostávají po třiceti tisících korunách. Marie Ripperová za finanční výbor připojila totéž doporučení. Některým zastupitelům se zdála částka příliš vysoká, srovnávali ji s podporou, kterou dávají sportovcům. Podle dalších má město v této době jiné priority.

„Myslím si, že by bylo dobré, prozíravé i slušné ten film podpořit,“ uvedl Vít Ráček a Pavla Kamanová podala protinávrh, aby město na film přispělo stotisícovou částkou. Zastupitelé ji neschválili.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.