Za týden v pátek bude uzavřen most u pošty

mapa mostSložitá dopravní situace nastane ve Velkém Meziříčí od 4. srpna. Začne totiž úplná uzavírka mostu u pošty kvůli jeho opravě.

„Uzavírka začne v pátek 4. srpna hned ráno, kdy pracovníci zahájí přípravné práce, zejména frézování vozovky, a následující den započne vlastní demolice mostního objektu,“ uvedl vedoucí odboru dopravy městského úřadu Jiří Pospíchal. Rekonstrukce mostu u pošty má trvat až do 15. prosince 2017. Řidiči tedy po hlavním tahu přes město ze Sokolovské na Novosady víc jak čtyři měsíce neprojedou. Uzavřena bude i křižovatka s ulicí Moráňská a Nábřeží.

Objízdná trasa vede po dálnici D1 ve směru z Prahy do Brna mezi exity Velké Meziříčí východ a Velké Meziříčí západ. V opačném směru, tedy z Brna na Prahu je až do 19. září uzavřen exit 141, takže do jeho otevření je objížďka vedena z exitu Velké Meziříčí východ až na exit 134 Měřín a odtud zpět po silnici II/602. Dálnice v tomto úseku bude po dobu uzavírky bez poplatku. Místní řidiči a autobusy mohou uzavírku objet po obchvatu přes ulice Třebíčská a K Novému nádraží. Na Bezděkově od  židovského hřbitova až k výjezdu u zimního stadionu bude dle požadavku složek IZS  upraven provoz na jednosměrný ve směru z Bezděkova na Vrchoveckou ulici. V zúžených místech na Bezděkově a Poříčí bude zákaz stání. Pro chodce bude zajištěn bezpečný průchod okolo staveniště z ulice Sokolovská na Moráňskou.

Autobusové zastávky budou po dobu uzavírky dočasně přemístěny. Ta U Balinky bude obsluhována projíždějícími linkami v obou směrech.

Martina Strnadová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.