Lidé si krátí cestu přes staveniště. Riskují tím ovšem zdraví i život

29Stavba velkomeziříčského mostu u pošty dosud plní předem stanovený harmonogram. Na dnešním kontrolním dnu to přímo na staveništi Velkomeziříčsku řekl krajský radní pro dopravu Jan Hyliš.

"Není důvod nevěřit tomu, že se v avizovaném termínu rekonstrukce mostu dokončí. Například pilíře mostu jsou v lepším stavu, než jsme očekávali, a to umožňuje bezproblémový postup. Firmu by mohly zdržet už jen nějaké neočekávatelné události," řekl Hyliš. "Dodržení termínu je pro naše město, které je dnes zatíženo dopravou po objízdné trase, nejvyšší prioritou," doplnil starosta Velkého Meziříčí Radovan Necid s tím, že most opravuje Kraj Vysočina a město je zde spíše v roli diváka.

Po demolici mostu, která už je hotová, teď probíhá dozdívání horní části usazení nového mostu na levém a pravém břehu, a také středového pilíře. Poté zhotovitel vybetonuje takzvané úložné prahy, na kterých bude ležet budoucí mostní těleso.

Zástupci zhotovitelské firmy dnes také uvedli, že se setkávají s lidmi, kteří si krátí pěší cestu přes takzvanou technologickou lávku. Ta je ovšem určená pouze pro provizorní vedení inženýrských sítí a pohyb chodců je po ní kvůli bezpečnosti přímo zakázán. Bude proto opatřena zábranami a zámkem.

Most se dá pěšky obejít ulicí Moráňskou a Hřbitovní a poté po lávce přes řeku Oslavu. Využít se dá také lávka na ostrůvku, nebo průchod areálem bývalého Svitu a pasáží na náměstí. "S majitelem pasáže je volný pohyb chodců vyjednaný," potvrdil starosta Necid. 

-kid-

Kudy staveniště obejít:
trasa pro_pesi_most

 

 

 

 

 

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.