Sedláčková: Velkomeziříčsko má vynikající úroveň

35649173 1832197713742275_8832473272105828352_oDne 26. 6. jsem pověřil vedoucí redaktorku Velkomeziříčska, Bc. Martinu Strnadovou,  účastí na semináři Obecní zpravodaj a radniční noviny se zaměřením na GDPR, který je akreditován u Ministerstva vnitra ČR. Seminář probíhal pod vedením Mgr. Heleny Sedláčkové. Martina Strnadová přivezla ze semináře velmi pozitivní hodnocení, o které bych se s vámi rád podělil. Po ocenění práce v kině je to v krátké době druhé ocenění naší práce v Jupiter clubu.

Milan Dufek

_____________________

Hodnocení zpravodaje města Velké Meziříčí

Před pár dny jsme měli seminář v Jihlavě, kde se sešla necelá dvacítka zpravodajů obcí a měst. Několikrát jsem ve své přednášce zdůraznila, že všichni přítomní posluchači mají štěstí, protože tentokrát mají možnost se seznámit s několika zpravodaji, které jsou na vynikající úrovni a téměř 100% naplňují požadavky, které jsou kladeny na moderní zpravodaje, tedy periodický tisk územně samosprávného celku. A měla jsem na mysli právě Velkomeziříčsko.

Výjimečnost tohoto zpravodaje spočívá nejenom ve vysoké úrovni textového a grafického zpracování magazínu, ale také v unikátním propojení jeho tištěné i elektronické formy. A to jak společensko-informačního portálu Velkomeziříčsko, tak i sociální sítě facebook a youtube. To je jeden z hlavních proudů, kterými se bude komunikační strategie obcí a měst do budoucna vydávat. Papírová forma vyhovuje především starším občanům, ale radnice potřebuje oslovit všechny občany, jak nejmladší generaci, střední, ale i seniory. A toho lze dosáhnout právě tímto propojením. Mimořádná úroveň, naprosto profesionální provedení a velká poklona Martině Strnadové a jejímu týmu!

Jsem lektorkou semináře Obecní zpravodaj a radniční noviny, který je akreditován u Ministerstva vnitra ČR. Absolvovala jsem Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy a touto problematikou se dlouhodobě zabývám. S plnou zodpovědností mohu napsat, že zpravodaj města Velké Meziříčí má vynikající úroveň.

Kromě jiného vysoce hodnotím tato kritéria:
- Obsahově pestrý
- Výborná grafika
- Profesionálně zpracované texty
- Hodně fotografií, na kterých jsou vidět lidi, kteří tam žijí. To spoluvytváří vztah k místu, kde lidé žijí
- Není tam politika, která lidi odrazuje, ale politické texty, i materiály a zprávy z radnice jsou zpracovány zajímavou a čtivou formou
- Oceňuji, že tam nejsou žabomyší spory občanů či zastupitelů mezi sebou. Noviny nemají být platformou hádek, ale mají přinášet řešení   
- Zajímavé rubriky, např. Město pod lupou, dále Názvosloví – vysvětluje místní názvy v přilehlých obcích
- Pěkné rozhovory, zajímavosti, křížovka, která vždycky potěší. Tajenka má lokální pointu - např. názvy velkomeziříčských ulic, výherce med od místního včelaře atd.
- Vysoká úroveň tohoto zpravodaje je plně v souladu s trendem, který je nastaven na velkomeziříčské radnici. Z dotazníkového šetření, které jsem si přečetla, vyplynulo, že lidé dávají úředníkům jedničku, téměř s hvězdičkou. A stejně by patrně ocenili i noviny, které pro ně radnice vydává.

Mgr. Helena Sedláčková, v  Brně, dne 4. července 2018

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.