Gymnázium má nové šatny i okna

IMG 5154Studenti velkomeziříčského gymnázia zahájili školní rok s novými okny ve třídách a konečně i s novými šatnami.

Rekonstrukce sociálního zařízení k tělocvičně a nové šatny v budově gymnázia za 23 milionů korun jsou hotovy. Práce nabraly téměř roční zpoždění. Původně měly být dokončeny v říjnu 2017, ale kvůli problémům se stavební firmou nakonec investor, Kraj Vysočina, vybíral nového dodavatele a termín dokončení se tak protáhl. „Nyní je vše po kolaudaci a od začátku nového školního roku už to slouží škole,“ uvedla krajská mluvčí Jitka Svatošová.

„Jsme moc rádi, že už je hotovo. Trvalo to,“ dodal ředitel školy Aleš Trojánek. Studenti totiž měli po dobu výstavby šatny provizorně na chodbách. Nemohli užívat ani vlastní tělocvičnu, kde byly složené nové skříňky do šaten, a chodili proto cvičit do hasičky. Nyní si konečně mohou užívat nových a prostorných šaten s automatickým větráním.

Během prázdnin také zřizovatel školy provedl první etapu výměny oken za 10,69 milionu korun. Jde o okna z vnější strany budovy, tedy i ve všech třídách. Stará kastlová a trojdílná okna nahradila nová dřevěná, dvojdílná eurookna. „Podle veřejnosti budově velice sluší,“ podotkla Jitka Svatošová s tím, že druhá etapa výměny oken, těch do dvora a na chodbách, proběhne zase během letních prázdnin v příštím roce. I ředitel školy je s novými okny spokojen. „Ve třídách je víc světla, neboť se zvětšila jejich plocha o pět procent. Také máme díky výměně oken vymalované všechny třídy i aulu podle návrhu architektky,“ doplňuje Aleš Trojánek a dodává: „Na oslavu stodvacátého výročí školy jsme tak připraveni. Ještě bychom chtěli do té doby stihnout provést revitalizaci parku před školou.“

Oslava výročí založení gymnázia proběhne v první polovině června 2019.

Martina Strnadová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.