Lidé chtějí revitalizaci náměstí a areálu Svitu za řekou

IMG 7995Aktualizováno o přehled problémů ze všech oblastí:

Lidé zvolili nejožehavější problémy města. Přednostně chtějí vyřešit revitalizaci centra Velkého Meziříčí, tedy náměstí a areál Svitu za řekou.


Veřejné fórum s vámi o všem proběhlo v pondělí 7. září v koncertním sále Jupiter clubu. Lidé mohli s vedením města prodiskutovat všechny oblasti veřejného života a sdělit problémy, které by chtěli prvořadě řešit. Vyjadřovali se tak k veřejné správě, ke zdravotnictví a sociálním službám, k životnímu prostředí, ke kultuře a památkové péči, ke sportu a volnému času, ke vzdělávání a osvětě, k podnikání a cestovnímu ruchu, k zemědělství a venkovu či k dopravě.
Mezi problémy lidé vypíchli, krom revitalizace centra města, třeba také nevyhovující sportovní zázemí pro ZŠ Sokolovská, málo zelených ploch v centru, potřebu nového hřiště za gymnáziem, podporu terénních služeb pro seniory, nebo také nárůst uživatelů drog a alkoholu mezi mladistvými.
Krom toho letos poprvé účastníci kreslili tzv. pocitovou mapu města, tedy barevně vyznačovali oblasti, kde se cítí dobře a kde nikoliv. Více na www.pocitovemapy.cz
Veřejné fórum Desatero problémů pořádá Zdravé město Velké Meziříčí spolu s místní Agendou 21.
Martina Strnadová

pdfDesatero_problémů_2015.pdf

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.