Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nová Gumpova cesta začne přesně tam, kde ta předchozí skončila. Se svým milovaným Béďou Kozím Bobkem projde hlavní zvířecí hrdina příběhem, který už jim dávno předtím napsaly hvězdy. A zatímco Gumpův první příběh byl smutnější, v jeho volném pokračování s názvem Gump – jsme dvojka se diváci mohou těšit na spoustu vtipných zvířecích scén. Vedle hlavního hrdiny se nově objeví také psí slečna Jenny, která si zahraje Gumpovu sestru Kytičku. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (28)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Rozhodně slabší než první díl, který byl průměrný, ale přesto fajn. První polovina dvojky je spíš lyrické drama o umírání a loučení než o zvířatech či Gumpovi, druhá půlka úplně mění směr a působí za jedno jako laciná reklama na Krajča, za druhé jako sestřih nějakého nekonečného tv seriálu, v němž se vynechalo vše podstatné a bez vývoje postav se předvídatelně přeskakuje od události k události (sotva se potkali, už se milují, najednou jsou spolu, Gump pozná ségru, všechno jde hladce a růžově...). V podstatě hrozná splácanina, která působí jakoby autoři sami nevěděli co chtějí říct a jen to celé vyprodukovali za účelem rychlého zisku, dokud je téma "Gump" ještě aktuální. Pokud výdělky pomohou nějakým zvířatům, tak pak vidím v podstatě jediný velký klad v tom, že dvojka vznikla. A to mám slabost jak pro zvířata a filmy o nich, tak pro Vicu, ale po odchodu z kina jsem si připadala rozpačitě s podivnou hořkou pachutí na jazyku. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Dvojka Gumpa dělá medvědí službu útulkům různým terapiím se zvířaty a tak po filmové stránce je to, ale horší. 1/4 filmu je život s Bolkem Polívkou tohle zabírá zhruba 10 minut stopáže 2/4 se pak věnují tomu, že postava Krajča rozumí Gumpovi napíše o tom knihu a chodí po různých místech kde ji propaguje  a pak narazí na ženskou co má postiženou holku a zamiluje se do ní (do té ženské ne do té holky)  a poslední čtvrtina je o tom, že najde Gumpovu sestru a chce ji koupit má to domluvené , ale pak to padne a on přemýšlí jak ji získat. Tahle čtvrtina je nejslabší a vyřeší se tím, že ta ženská zajde za majitelkou té sestry a koupí ji (to nešlo tak udělat od začátku?). Plusové body za to , že  tam je ukázaná hypoterapie (terapie s koňmi) canisterapie (terapie se psy)  a objeví se i terapeutické prase.  Bohužel oproti jedničce je to méně vtipné a je to hodně dojemné v kině bylo hodně malých dětí a ty to moc neocenily.  P.s. srovnání s tím Kazmovým  hovnem co vzniklo minulý rok je úplně mimo. 80 procent ()

Reklama

ReproBoy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film má dvě dobrý věci. Reálně podporuje toulavý psy a část peněz jde na ně. Dál, Bolek je frajer. ALE ten skřet hnusnej a ještě záběry toho Babišomrda a ještě klousapy, tak to je moc i na mě. Ještě když na to čumíte v kině, no hnus. Gump je kouzelnej pes, stejně jako Kytička. Kdyby to nekazil ten product placement a skřet, dám klidně 80%. protože pomáhat se musí. Ale takhle dávám 44,99%. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že Filip Rožek vůbec nevěděl jak pojmout druhý díl při psaní scénáře. Nakonec se vydal tím nejlacinějším možným způsobem. A vůbec se tedy nedivím, že mu stačilo na napsání knihy 18 dní. Ač jsem jí nečetl věřím, že film dopadl o fous lépe. I, když i na těch 90 minut mi přišel celkem dlouhý. Přesto si jsem přesvědčen, že si to najde diváky co se dojmou a budou odcházet z kina spokojeni. Za mě hodně odřených 6/10. ()

charles3 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u "jedničky" mi vadil nepřirozený vizuál - při postprodukčních úpravách je u většiny záběrů část obrazu (pruh nebo ovál) zesvětlená a zbytek naopak ztmavený, působí to oproti dřívějším Brabcovým režijním i kameramanským počinům divně a pro podobný typ rodinného filmu zbytečně "umělecky". Kozubova postava je poněkud přehnaná a našly by se jistě další vady, na průměr to ale vyvažují ušlechtilé záměry tvůrců. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • K tomuto filmu vznikl videoklip s názvem Život je pes. Záběry zpívajících dětí a Lucií Bílou se natáčely v restauraci Střelnice v Táboře a zpěvu se účastnilo cca 300 dětí. (vitm)
  • Záběr, na kterém za Oříškem (Richard Krajčo) jde po silnici velká skupina lidí, se natáčel u Louňovic pod Blaníkem. (vitm)

Reklama

Reklama