Lidé mohli nakouknout i do Nesy

IMG 9077Zařízení Oblastní charity Žďár nad Sázavou slavila svátek sv. Vincence z Paula, patrona charitních zařízení. Svým pestrým programem obdarovali uživatelé i pracovníci širokou veřejnost na Žďársku, Bystřicku a Velkomeziříčsku.


Svoji činnost a prostory přiblížil téměř 250 příchozím také denní stacionář Nesa a Osobní asistence ve Velkém Meziříčí v rámci Dne otevřených dveří. Prohlídka jednotlivých místností byla pro návštěvníky velmi poučná. Kromě prohlédnutí výrobků ze dřeva, korálků, hedvábí, keramiky si návštěvníci mohli vyzkoušet elektrický vozík, motomed a řadu dalších pomůcek sloužících k rozvoji a samostatnosti uživatelů. Velmi zajímavou místností byl snoezelen, který slouží k relaxaci, ale také k aktivizaci a rozvoji smyslového vnímání osob s postižením. V prostorech Osobní asistence vítala návštěvníky sociální pracovnice. S ní bylo možné prodiskutovat nabídku této terénní služby a prohlédnou si několik pomůcek, které ke své práci asistenti používají. „Příchozí zájemci ocenili především možnost si naši službu objednat na večerní hodiny nebo na víkend. Také se zajímali o kompenzační pomůcky, které nabízíme v naší půjčovně." Uvedla Jaroslava Pavlíčková, vedoucí Osobní asistence. Dny otevřených dveří navštívili také studenti místních škol, kteří se zde seznámili s oběma sociálními službami, ale také jim byl přiblížen život osob s postižením. V závěru dne proběhl koncert skupiny Žalozpěv. Krásné počasí inspirovalo ke spontánnímu přesunu koncertu na venkovní terasu stacionáře, což se setkalo s velkým úspěchem.
-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.