Reklama

Reklama

Kung Fu Panda 4

  • USA Kung Fu Panda 4 (více)
Trailer 5

Hrdina animované ságy Kung Fu Panda už mnohokrát prokázal, že si titul „Dračí bojovník“ navzdory všemu (zejména své nemotornosti) skutečně zaslouží. Pod odborným dohledem Mistra Šifu, se stará o to, aby jeho rodné Údolí klidu dostálo svému názvu. Jenže jeho mentor si teď usmyslel, že Po by měl povýšit a stát se duchovním vůdcem celého údolí a tím pádem také vybrat svého nástupce do role Dračího bojovníka. To se pandímu hrdinovi moc nezamlouvá, protože o duchovním vedení toho ví ještě mnohem míň, než na startu své hrdinské kariéry věděl o kung fu. Úvahy o novém ochránci Údolí klidu naneštěstí přeruší mocná čarodějnice, která je sice původem chameleón, jenže je to vlastně jedno, protože se dokáže proměnit prakticky v kohokoliv. A tahle potvora se právě rozhodla, že získá bojové dovednosti od všech legendárních kung fu bojovníků, které Po v minulosti porazil. Věří totiž, že jejich spojením se z ní stane monstrum, na které bude i Dračí bojovník krátký. Po tedy musí ještě na čas odložit duchovno k ledu, vyhrnout si rukávy a pustit se do poctivé kung fu práce. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (84)

massdonfel 

všechny recenze uživatele

Tohle je opravdu ostuda, ale co dalo se čekat že navázání na jednu z top trilogií nebude snadné.  Hlavně když příběh POa byl uzavřen ve 3. díle.. Ale toto, no nevíme co tak si vymyslíme to že musí předat i titul, jakože proč ? První nová postava co se objevila byla vybrána, naprosto jasná věc hned ze začátku.   Film staví na  úspěchu předchozích, ale sám nic nenabízi zajimavého. Celé to působí jako nostalgia bait neboť ukázali, že tam budou záporaci z minulých filmu, jejich role zde ale žádná není...  Záporák je uplně  o ničem, story mid at best.  Kde je Furious Five? :-/   4/10 ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

I na počtvrté naprosto neomylně. Panda i nadále ždíme maximum z možností současné animace (při zachování stylizace nasazené v prvním díle), perfektně si hraje s žánrovými stereotypy a klišé, opět sází vydatného záporáka a drží trend, že je s každým dílem trochu jiná. Nestagnuje, vyvíjí se, roste s diváky. Moje asi nejoblíbenější animovaná franšíza. Viděno v dabingu (dítě), nemůžu se dočkat originálu. ()

Reklama

GavlaDan 

všechny recenze uživatele

Po zdejších recenzích jsem čekal, že to nebude dobré. Nevím, co proti tomuto filmu všichni mají, ale mně se dost líbil. Určitě to není nejlepší díl série. Jednička je podle mě nedosažitelná, ale pořád mi to přijde jako secakra nadprůměrný animák. Akce je stále nápaditá, jsou zde úžasné hrádky s kamerou, siluetami i animací. Po je stále sympaťák. Jeho chemie a dynamika s Zhen funguje neskutečně skvěle. Pořád je to vtipný, zábavný a ani na vteřinu jsem se nenudil. Dokonce i ten filozofický přesah to stále má. Bohužel… je to tak nějak nedopečené. Záporačka – jednoznačně nejhorší ze všech záporáku, které jsme napříč těmito filmy viděli. A návrat starých záporáků je OBROVSKÝ promarněný potenciál. Kdyby se těchto pár věcí doladilo, jednalo by se o jeden z mých nejoblíbenějších animáků. Takhle to vidím „jen“ na 7/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

První dva filmy Panda už těžko vyrovná, ale čtyřka je rozhodně lepší než trojka a pokud by mělo jít o uzavření jeho dobrodružství tak nakonec proč ne. Animace tradičně velmi dobrá, plusem je rozhodně i udržení původních daberů. Jen snad toho humoru je docela málo a čtvrtý panda tak bude bavit mnohem víc děti než dospělé…60% ()

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Po opětovném zhlédnutí třetí pandy, která mě tehdy úplně nebavila a jednalo se za mě o veliký skluz dolů musím recenzi úplně překopat a začít nanovo. Z fleku můžu říct, že čtvrtý díl této spěšné série byl za mě očividným, ale odvážným krokem. Dost jsem se bál, že bude zaostávat minimálně za prvními dvěma díly, což se bohužel i naplnilo. Oproti původní trilogii čtvrtý díl nemá to pandí srdíčko. Při sledování jsem i přes určitě epické momenty nezažíval to, co u předchozích dílů. Není zde tolik památných momentů, hlášek nebo soubojů. Čtvrtá panda prostě něco postrádá. Humor je chvílemi průměrnější, dialogy typu vše, co se děje, vysvětlíme otravné. Když ale přimhouřím oči a vezmu v potaz právě zaměření na mladší publiku, stejně jako u trojky jde o minimálně fajn animák s nápaditým vizuálem. Chemii mezi postavami stále je, zábava v podobě různých narážek nechybí. Ale film prostě a jednoduše postrádá samotnou důležitost, pocit, že jde o hodně. Absence pětky také moc nepotěší a i když jsou nové postavy minimálně fajn, s předchozí trilogií se to nedá srovnávat. Ale co vlastně samotný záporák? Ten je jedno veliké mínus. Její origin je zatím asi ten nejnudnější ze série, motivace klišé jako prase a vyústění ve finále mdlé. Finále celkově působí dosti urychleně, nezadostiůčině a jako dělané na poslední chvíli. A to neskutečně zamrzí. Kung-Fu Panda bývala jednou z nejkvalitnějších značek v animačním světě. Šlo o neskutečný tahoun Dreamworksu a jestli se studio hodlá ke značce chovat takto, tak Poův příběh už nikdy nedostane šanci k vykoupení. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • V originálním dabingu je postava Pandy Pig dabována americkým youtuberem Mr. Beastem (Jimmy Donaldson). (Tongo)
  • Jedná se o druhou kvadralogii od studia DreamWorks po filmové sérii Shrek. (JG9)

Reklama

Reklama