Pro výherce začnou prázdniny létáním

namesti leteckyVýherci dětské výtvarně-literární soutěže se nad Velkým Meziříčím prolétnou v sobotu 2. července. Patnáctiminutové vyhlídkové lety pro výherce má v režii křižanovské letiště.

"Z 26 výherců všech kategorií let zvolilo 22 dětí, čtyři si raději vybraly knížky," uvedl Pavel Stupka z radničního odboru školství a kultury.

Dětská výtvarně-literární soutěž Naše náměstí proběhla v dubnu a květnu jako součást velké architektonické soutěže o budoucí podobu centra města. Děti se měly ve svých pracích zabývat nejen podobou, ale i funkcí náměstí. Sešlo se více než 200 prací, které mohla veřejnost vidět během filozofického festivalu ve vestibulu kina.

Práce hodnotila porota, ve které zasedli kronikářka města a bývalá profesorka na gymnáziu Jiřina Kácalová, výtvarnice a pedagožka Eva Kočí Valová, architektky Eva Uchytilová a Markéta Veličková a výtvarník Bořivoj Pejchal.

Výherci získali od radnice vyhlídkový let nad městem s tím, že pokud by se někomu do letadla nechtělo, mohl let vyměnit za 500korunový poukaz na knihy.

-kid-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.