Za volant muž usedl v době zákazu a pod vlivem alkoholu

alkohol za_volantemVelkomeziříčští policisté zastavili v sobotu 30. května kolem půl osmé večer na ulici Hornoměstská osobní automobil Škoda. Řidičem vozidla byl osmačtyřicetiletý muž z Ostravska. Provedenou lustrací policisté zjistili, že muž má okresním soudem od dubna letošního roku vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Dále policisté u muže provedli dechovou zkoušku, jejíž naměřená hodnota činila 1,93 promile alkoholu.

Výsledky opakovaných měření byly 1,98 a 1,84 promile. Vzhledem k tomu, že vznikla důvodná obava, že by muž mohl ve svém jednání nadále pokračovat, policisté ho zajistili a eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky, za což muži hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.