Policisté zabránili tragédii

P1830134Ve středu 14. února po osmé hodině ráno přijali policisté na lince tísňového volání oznámení, ze kterého vyplynulo, že volající dívka se nachází pravděpodobně na dálničním mostě ve Velkém Meziříčí a mohla by si chtít ublížit.


Na zpětné volání nereagovala. „Policisté z dálničního oddělení Velký Beranov vyjeli ihned prověřit uvedenou lokalitu. Mezitím zavolal na linku i otec dívky, který oznámil, že má obavu o svoji dceru, která byla ve špatném psychickém stavu," uvedla tisková mluvčí Policie ČR Michaela Lébrová a pokračovala: „Dálniční hlídka nalezla na mostě čtrnáctiletou dívku, se kterou citlivě navázala komunikaci, empaticky ji policisté přesvědčili, aby odstoupila od okraje mostu a odvedli ji do bezpečného prostoru u čerpací stanice. Policisté přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která si dívku převzala do péče, a vyrozuměli rodiče dívky."

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.