Muž i přes udělený zákaz řídil

police-378255Velkomeziříčští policisté kontrolovali ve čtvrtek 6. ledna krátce před třetí hodinou odpoledne v katastru obce Dolní Heřmanice zemědělský stroj, jehož řidičem byl devětačtyřicetiletý muž. Řidič nakladače při kontrole nepředložil doklady potřebné pro provoz a řízení vozidla.

Provedená lustrace ukázala, že muž má okresním soudem vyslovený zákaz řízení a za volant motorového vozidla nesmí usednout do poloviny roku 2023. Dále muž k jízdě užil vozidlo, které bylo v neodpovídajícím technickém stavu. Součástí silniční kontroly byla také dechová zkouška a její výsledek byl pozitivní. Naměřená hodnota činila 0,70 promile alkoholu a podobný výsledek vykázalo také opakované měření. Muž v další jízdě již pokračovat nesměl. Policisté vše zadokumentovali a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Dále je muž podezřelý ze spáchání přestupků na úseku dopravy.

por. Mgr. Stanislava Rázlová, tisková mluvčí
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.