Výstavní sál zaplní trofeje

horns-436492 1920_copyZajímáte se o les, trofeje, myslivost? Pak je právě pro vás určená expozice Kouzlo myslivosti, která započne vernisáží ve čtvrtek 3. listopadu. V sále Muzea Velké Meziříčí můžete výstavu navštívit až do 29. prosince 2022.

Co říká muzeum o výstavě? Výstava mapuje vývoj myslivosti od počátku po současnost s akcentem na postavu lovce, myslivce, seznamuje návštěvníky s patrony myslivosti, s vývojem zbraní, způsobem lovu, představuje národní lovecká plemena psů, lovecké dravce. Část výstavy je zaměřena na současnost, opírá se o právní legislativu, pojednává o současné organizaci české myslivosti se všemi jejími odvětvími. Návštěvníci se dozvědí o možnostech studia myslivosti a lesnictví na odborných středních a vysokých školách. Exponáty tvoří 3 D předměty naše i vypůjčené: myslivecký oděv, trofeje, vycpaniny, zbraně, prachovnice, hudební nástroj, noty, porcelán s motivem zvěře, modely mysliveckých zařízení, prapor okresní myslivecké organizace, beletristická a odborná literatura. Zvukovým doprovodem jsou hlasy zvěře. Dalšími doprovodnými prvky jsou různé propagační materiály ČMMJ, jako např. starší čísla časopisu Myslivost – Stráž myslivosti, pexeso pro děti, kvízy, dobové recepty na pokrmy ze zvěřiny, aj. K výstavě náleží pracovní listy pro děti zaměřené např. na stopoznalství, či jiná poznávací znamení zvěře, rozpoznávání psích plemen, dravců, omalovánky a další.

Zuzana Najtová

Plakát Kouzlo_myslivosti_A3

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.