Po novém roce volejbalisté nezaháleli

Volejbal 10Jen se částečně odmlčeli pro media. Co tedy dělali? Mezi svátky proběhlo tradiční soustředění v Mikulově pro 20 hráčů ročníků 2004-2007. Nejstarší bohužel museli zůstat doma pro omezenou kapacitu na ubytování. Bylo to však plánované a nevadilo to.


Soustředění vyšlo nebývale dobře (ostatně jako naše všechna soustředění). Objemově bylo nadstandartní. Denně hoši absolvovali 7,5 hodiny tréninků. Posilovna, regenerace, masáže za účasti dvou masérek ze zdravotní školy v Mostě, které s námi byly již podruhé. A i když to měly v rámci své nepovinné praxe, byly ochotné, obětavé a pracovaly zcela zadarmo, což je v dnešní době nebývalé.

Po návratu ze soustředění začala normální tréninková pravidelnost od úterý do pátku vždy po dvou hodinách. Přidali se i muži. Postupně pokračovaly také mistrovské soutěže.

Muži: zatím jim začátek nevyšel, 4 zápasy, 4 porážky a všechny 4 zápasy venku. ČZU Praha 1:3, Dukla Liberec B 0:3, Lvi Praha B 0:3 a Jihostroj České Budějovice 1:3. Tedy nic moc, žádný bod za porážky a nyní celkově 10. místo v tabulce (z 12 účastníků). Předkolo play off není však ztraceno, vše se rozhodne o tomto víkendu v domácích zápasech (viz níže).

Lvíčata U18 mají za sebou další turnaj v pořadí již čtvrtý a čekají nás ještě další dva. V třetí výkonnostní skupině (z šesti) uspěli hlavně výkonem. Vítězství s Kojetínem 3:0 a Hradcem Králové 3:1 a porážky s Ústím n. L. 1:3 a Brnem 2:3 nás ponechaly v třetí skupině, což je splněný úkol. Mrzela jen porážka s Ústím.

Junioři U22 spadli až do poslední čtvrté skupiny, kde nezačali dobře. Prohráli s Ústím n. L 1:3. Ovšem další dva zápasy s Nymburkem a Orionem Praha vyhráli shodně 3:0, což jim zajistilo postup do vyšší skupiny. Tedy opět cíl, i když s hořkostí na jazyku za porážku s Ústím, také splněn.

Kadeti U20 na svůj první ponovoroční turnaj čekali. O víkendu na ně čekal zápas v Liberci a Jablonci. Dosud byli také ve třetí výkonnostní skupině a za soupeře jim budou postupně Hradec Králové, Prosek Praha, domácí Dukla a nakonec Příbram.

Všechny naše mládežnická družstva bojují shodně ve skupinách o 11. – 15. místo, což je při současné naší výkonnosti s mnoha začínajícími a tím pádem nezkušenými hráči asi naše maximum. Samozřejmě, že se naše výkony lepší a můžeme ještě překvapit. To nám vše bude k cti. Držme si palce, budeme se bít!!

Petr Juda

Volejbal červení

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.