Muži přemohli Prostějov díky lepší koncovce

Házená muži_prostějovHázená II. liga mužů JM – 13. kolo
TJ Sokol Velké Meziříčí – Sokol II Prostějov 27:23 (14:16)

V sobotu 11. února se muži na jaře poprvé představili na domácí palubovce a to proti Prostějovu. Týmy od sebe před utkáním dělily pouhé 3 body, a tak se dalo očekávat vyrovnané utkání.

Do hry jsme vstoupili laxně, což se ukazovalo hlavně na obraně, kde se nám nedařilo pokrývat největší prostějovskou hrozbu Kosinu a také hostujícího pivota, který zařídil první 3 branky do naší sítě. Toho jsme sice následně už dokázali uhlídat, ale vznikaly tím mezery na jiných místech, čehož Prostějov využíval, a často tak zakončoval z prostoru brankoviště. Naštěstí ani my se v zakončení příliš netrápili a dokázali jsme naše útoky úspěšně zakončovat ze všech postů po celou první půli. I přes vyrovnaný průběh patřil závěr poločasu hostím, kteří si připsali dva poslední zásahy, a ty znamenaly poločasový výsledek 14:16.

Do druhé půle jsme ale vkročili jako vyměnění. Naše obrana konečně začala fungovat a nedovolili jsme hostujícím spojkám procházet až na brankoviště. Soupeři tak často volili střelbu z dálky, nebo z křídla. Těmito střelami ale rozchytali našeho brankáře, který ve druhé půli doslova zavřel bránu. Ovšem ani jeho protějšek v prostějovské bráně nezahálel a našemu týmu trvalo dlouhých 17 minut, než jsme konečně překlopili vedení na naši stranu (47. minuta 21:20). Hostům v závěru již značně docházely síly, čehož jsme využili, a rozhodli tak o našem vítězství 27:23.

Dokázali jsme tak bodovat ve 3. utkání v řadě, což pro nás znamená konečně posun v tabulce směrem vzhůru. V příštím kole nás však čeká přetěžké utkání na půdě 2. celku soutěže v telnické „bublině", kde se nám dlouhodobě nedaří. Snad potvrdíme vzrůstající formu a popereme se o další potřebné body.

7 m hody: 2/4:2/2, vyloučení 4:5,

Sled branek: 2:1, 3:5, 8:6, 9:10, 11:13, 14:14, 14:16, 17:18, 19:19, 22:20, 23:22, 26:22, 27:23

Sestava a branky: Ondřej Poul, Lukáš Deraha – Vojtěch Svoboda (6), Pavol Živčic (6), Martin Chalupa (4/1), Pavel Strašák (3/1), David Kubiš (3), Petr Kavka (2), Aleš Novotný (2), Jakub Strýček (1), Jakub Mach, František Kratochvíl, Alexandr Kuřátko, Filip Mička, Filip Macoun, Tomáš Krčál, trenér Ladislav Šidlo, odpovědný vedoucí Pavel Svoboda

Program v hale Za Světlou v sobotu 25. února
13:00 hodin I. liga ženy Házená Kynžvart
15:00 hodin II. liga starší dorostenky Hvězda Cheb
17:00 hodin II. liga muži Sokol Nové Bránice
19:00 hodin II. liga starší dorostenci Klub házené Vsetín

Snímek obrazovky_518_copy

 

 

 

Více informací na stránkách klubu

Ondřej Poul

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.