Začíná nová šachová sezóna

šachy iluCo nevidět se nad šachovnicemi utkají družstva zapsaná do krajského přeboru, do krajské soutěže či do jedné ze dvou regionálních soutěží. Zatímco KP i KS zůstávají v dosavadní podobě, regionální soutěže byly úplně překopány – v nich totiž namísto dlouhodobě zavedených skupin Východ a Západ mají od letoška fungovat nové geografické celky, a sice Sever a Jih. Hrát se má o stanovených nedělích, začátky v 9:00 hodin.


Krajský přebor
1.kolo: 22.10.
Spartak Velké Meziříčí A – Caissa Třebíč B
2.kolo: 12.11.
Gordic Jihlava D – VM A
3.kolo: 26.11.
VM A – SŠK Cejle A
4.kolo: 10.12.
Spartak Pelhřimov A – VM A
5.kolo: 7.1.
Tým VM A má volno.
6.kolo: 21.1.
VM A – TJ Náměšť n./O. B
7.kolo: 4.2.
Gordic Jihlava C – VM A
8.kolo: 18.2.
VM A – Jiskra Humpolec A
9.kolo: 3.3.
ŠK Světlá n./S. A – VM A
10.kolo: 24.3.
VM A – TJ Žďár n./S. A
11.kolo: 14.4.
Jiskra H. Brod A – VM A
Do každého zápasu nastupuje na každé straně osm hráčů.

Soupiska Spartaku VM A:
Tomáš Košut, Ladislav Vojtěch sr., Stanislav Kopr, Michal Nedoma, Adam Simajchl, Adam Kutil, Jan Zeman, Miloslav Kučera, Lukáš Jan, Pavel Kapčuk, Ladislav Vojtěch jr., Viktorie Součková, Matyáš Štěpánek, Josef Janák, Martin Janák, Miroslav Bárta.

Krajská soutěž
Zde bude nastupovat A-tým Spartaku Velká Bíteš, v jeho sestavě i někteří hráči z Meziříčí. Hraje se v osmi na každé straně. Soupeři Bítešských budou postupně TJ Náměšť C (15.10. 2023, VB A doma), TJ Žďár B (5.11., VB A venku), Caissa Třebíč C (19.11., VB doma), ŠK Světlá n./S. B (3.12., venku), TJ Žďár n./S. C (28.1. 2024, VB doma), Spartak Pelhřimov B (25.2., venku), Gordic Jihlava E (17.3., doma) a Jiskra Humpolec B (7.4., VB venku).

Soupiska týmu Spartak VB A: L. Vojtěch st., L. Vojtěch ml., M. Nedoma, A. Simajchl, J. Zeman, M. Kučera, J. Šilhan, R. Bárta, H. Blažková, T. Valeš, V. Součková, L. Kincl, J. Nehybka, A. Ošmera, M. Vojtěch, M. Sobotík, M. Beránek, Š. Blažková, S. Topinková a J. Burian.

Regionální soutěže Vysočiny
V této kategorii nastupuje za každý klub do zápasu pouze pětice hráčů. Ve skupině Sever budou účinkovat Sokol Jámy, Jiskra H. Brod B, Sokol Oudoleň (okr. HB), ŠK Světlá n./S. C a TJ Žďár n./S. D.
Ve skupině Jih se mají angažovat Spartak Velká Bíteš B, Gordic Jihlava F, SŠK Cejle B, Gordic Jihlava G a Caissa Třebíč D.

Vladimír Pařil

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.