NKT MTB race 2024 je za námi

1 copy_copyDne 20. 4. 2024 přesně ve 14:00 odstartoval první závod NKT TRILOGIE . Od rána závodníkům počasí nepřálo, a proto se na startovní čáře sešlo jen 55 těch nejdrsnějších. Pršelo, sněžilo, a ještě než se stačilo odstartovat, už byli všichni včetně organizátorů ze SPORTOVNÍHO CENTRA VM celí mokří a zmrzlí.

Hlavní sponzor celé trilogie měl zrovna své členy na cyklosoustředění v Chorvatsku, takže se na trati měli možnost ukázat i jiní. Svou příležitost využil Radek Roupec, který přijel do cíle úplně jako první a s časem 1:01:48 si vybojoval 1.místo na 25 km trati v hobby kategorii. První žena Lucie Zlatohlávková (ML Tuning Cyklotrenér Vansdorf) přijela do cíle s časem 1:20:48.

Neuvěřitelný čas na profi trati v tak ošklivém počasí dokázal urvat Radim Klusák (PSG Mechanix), který zajel dvě kola, tedy 50 km za 1:59:34 a vybojoval si zasloužené 1.místo.

Kategorie elektrokol letos zůstala úplně neobsazená, proto apelujeme na sportovce z Velkého Meziříčí - při dalších ročnících NKT MTB RACE budeme moc rádi, když se závod dostane mezi lidi i díky vlastní kategorii E-bike. Můžete tak zakusit atmosféru profi závodu, i když nemáte najeto tisíce kilometrů. Stačí mít soutěživého ducha!

Ještě jednou moc děkujeme sponzorům, bez kterých by se závod neobešel. V první řadě je to firma NKT, která sponzoruje celou trilogii, dále pak Skisport Drápela, Pravou.cz a Jez Food catering, kteří dávají ceny do závodů. Spreje na značení trati věnovala firma Autocolor. Celou akci pro Vás každoročně organizuje Sportovní Centrum VM.

Další sportovní klání ve kterém může každý změřit své síly je NKT Půlmaraton a desítka, která se koná už 8.6.2024. Sledujte facebookovou skupinu NKT Trilogie, kam vkládáme info o závodech, výsledky i fotky. Těšíme se na dalších ročnících.

Michaela Dvorská

2 copy34

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.