Starší dorostenky se připravují na ligovou soutěž

St. dorostenky_dalsi_copyStarší dorostenky Tělocvičné jednoty Sokol Velké Meziříčí čeká třetí zářijový víkend ostrý start do druholigových bojů celorepublikové soutěže.

Vlastní přípravu zahájila převážná většina dívek od pondělí 12. srpna, kdy každodenními tréninkovými jednotkami získávaly potřebné fyzické síly. Od 17. do 21. srpna pak absolvovaly hráčky porci 14 – ti dvou hodinových tréninků. Dopoledne v prostředí Sportovního centra Velké Meziříčí, odpoledne a večer pak v domácí sportovní hale. Tuto náročnou fázi zakončily dvěma přípravnými souboji se staršími žáky SK Kuřim. Následně jsme odehráli na české poměry kvalitně obsazený mezinárodní víkendový turnaj Junior handball cup v Otrokovicích. V konkurenci převážně prvoligových týmů České a Slovenské republiky jsme výsledkově neobstáli. Zaostávali jsme především v přímočarosti, rychlosti, agresivitě, pokulhávali v organizaci obranné hry a prezentovali se oproti soupeřkám příliš velkým množstvím chyb a nevynucených ztrát.

http://jiskraotrokovice.sklub.cz/aktuality/detail/383-jiskra-junior-handball-cup-2019-vysledky

Další víkend (29.8. – 1.9.) čekal naše hráčky, spadající do věkové kategorie mladší dorostenky (škoda, že ne všechny...), posílené čtveřicí starších žaček, mezinárodní mládežnický turnaj ve slovenské Stupavě. Zde jsme narazili na soupeřky z Rakouska, Slovenska, České republiky a odehráli šest utkání. Děvčata předváděla bojovné výkony. V herním projevu jsme ovšem výrazněji zaostávali zejména v obranném důrazu, vázla i útočná souhra s jednoduchým přechodem do rychlého útoku. Citelně jsme postrádali individualitu schopnou tvořit hru a zakončovat ze střední vzdálenosti.

https://www.hctatranstupava.sk/index.php/timy/mladsie-ziacky/aktuality/item/1998

Kádr družstva starších dorostenek minulého soutěžního ročníku doznal řady změn. Věkově do kategorie žen přešlo duo brankářek Veronika Blažková a Jarmila Šabacká, pivotmanka Kristýna Cahová, z Tatranu Bohunice skončilo roční hostování Denise Partlové a Sylvii Šimkové. Ze zdravotních důvodů pak sezónu nedohrála Veronika Špinarová.
Opačným směrem tedy z týmu starších žákyň začaly letní dorosteneckou přípravu brankářky Eliška Homolová a Aneta Trojanová, nadějné hráčky Karolína Slámová, Natálie Puffer, Natálie Koudelová a Monika Požárová.
Pro nadcházející soutěžní ročník se budeme opírat zejména o střelkyně Lenku Pacalovou, Markétu Pospíšilovou, pivotmanku Terezu Šmídovou, které budou také pravidelně nastupovat v druholigové soutěži žen. Z věkově mladších hráček by pak svými herními dovednostmi a zkušenostmi měly přispět ke zdařilému kolektivnímu výkonu Magda Pospíšilová, Tereza Borkovcová, Klára Kuřátková, Vendula Horká. Z brněnského klubu Tatranu Bohunice bude hostovat čtveřice starších dorostenek v čele s kanonýrkou Terezou Tvarůžkovou, dále Tereza Sedlářová, Valérie Dusilová a Valérie Houdková.

Poslední herní prověrkou bude nedělní domácí turnaj, kde doufejme, že nastoupíme již v plné síle a vyzkoušíme různé herní varianty.

V. Záviška

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.