Semafory na Vrchovecké nepůjdou do čtvrtka

semaforyNa křižovatce Vrchovecká Novosady do čtvrtka nebudou fungovat semafory. Došlo k porušení napájecího kabelu a oprava je natolik složitá, že ji musí udělat odborná firma. Policie ČR radnici přislíbila ve špičkách řídit dopravu.

"Dnes kolem 10:20 došlo k výpadku světelného signalizačního zařízení na křižovatce ulic Vrchovecká – Novosady- Hornoměstská. Výpadek je způsoben porušením napájecího kabelu semaforů a odstranění závady bude trvat do čtvrtka 15. 9. 2016, neboť došlo k takovému poškození zařízení, že oprava si vyžádá účast odborné firmy AŽD Praha, která zajišťuje servis tohoto světelného signalizačního zařízení," uvedl vedoucí radničního odboru dopravy Jiří Pospíchal.

Podle starosty Radovana Necida přichází tato porucha v nejméně vhodný čas. "Dnes dopoledne navíc došlo na dálnici k dvěma dopravním nehodám a auta, sjíždějící do Velkého Meziříčí byla u nás opět velmi nepříjemně znát," řekl Necid a dodal: "Policie ČR nám přislíbila, že ve špičkách nefungující semafory nahradí řízením dopravy."

Doprava Ve Velkém Meziříčí je v těchto dnech mimořádně komplikovaná. Kvůli přestavbě kruhového objezdu je uzavřena ulice Třebíčská a všechna auta tak směrem na Třebíč musí projet po Novosadech na obchvat města, právě tedy křižovatkou s porouchanými semafory.

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.