Vítr zhatil oheň, ale ne dobrou zábavu

P1207262Silný vítr, který letos doprovázel poslední dubnový den, sice neumožnil zapálení hranice na Fajtově kopci, přesto zde nebyla nouze o zábavu. Hranice ale nazmar nepřijde. Zapálena by měla být v úterý 7. května.


Samotný program na Fajtově kopci začal už ve dvě hodiny odpoledne, kdy se děti mohly vydat na dva a půl kilometru dlouhou čarodějnickou stezku, kterou připravila Dóza. A procházka to byla pěkná. Nejprve děti musely spolu se svým doprovodem zdolat sjezdovku, a to směrem dolů, ale ani to není žádná legrace. Dole je pak čekalo první stanoviště ovládané Žabonožkou jedovatou. Dále pokračovaly směrem k viaduktu, pod kterým na ně čekala Tarantule chlupatá. Před druhým viaduktem si pak u Škapulky bylinné nasbíraly bylinky proti zlým čarodějnicím.

Až sem byla cesta pohodová, ale pak začalo dlouhé stoupání. V jeho polovině se děti potkaly s Kroketkou bouchavou a skoro nahoře u železného trůnu s Poletuší běhavou. Pak už zbývalo jen několik set metrů do cíle, kde si ještě vyluštily ten správný kód a čekala na ně odměna.

Blížil se večer a na samotném Fajtově kopci jel další program. Knihovna pro děti připravila soutěž na téma Perníková chaloupka a za kvílení větru se odvíjel starodávný a děsuplný příběh. V krytém stanu hrála skupina Stetson. Svůj program ve dvou vstupech představil i Divadelní a šermířský spolek Tas a když se nad Fajtovým kopcem rozprostřela tma, přišla na řadu ohnivá show skupiny Lumox.

-pch-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.