Masarykovo náměstí v Křižanově prochází zevrubnou úpravou

IMG 20200421_070504_copyOd pondělí 20. dubna najely stroje firmy COLAS CZ na Masarykovo náměstí v Křižanově, důvodem je úprava náměstí spojená s vybudováním komunikace a parkovacích stání.

Podél opravovaného úseku jsou na hlavní komunikaci I/37 rozmístěné dopravní značky upozorňující na vjezd a výjezd vozidel stavby a značky zakazující odbočení. V celé délce platí snížená třicetikilometrová rychlost, a to od křižovatky s místní komunikací U Školy až po křižovatku s ulicí Budín. Zároveň probíhá v modernizovaném úseku přeložka sdělovacího vedení, jeho uložení do chrániček, včetně přípojek k domům.

V loňském roce provedla první stavební práce firma Stylstav, která zhotovila na Masarykově náměstí dešťovou kanalizaci s užitím retenčních nádrží pro možnost zasakování a regulovaného odtoku. Na nově zbudovanou dešťovou kanalizaci se připojily všechny domy z pravé strany náměstí ve směru na Žďár nad Sázavou.

Bez názvu_copyNa „Horním městě", jak místní Masarykovo náměstí nazývají, plánuje vedení městyse společně se zahradními a krajinářskými architekty Sjoerdem a Ladislavou van den Berg do budoucna i revitalizaci zeleně, která má následovat po dokončení všech stavebních prací. Stranu náměstí, kterou zdobí kašna a kaple svatého Jana Nepomuckého, pravděpodobně dotvoří listnaté stromy. Opačnou stranu náměstí, kde se nachází místní sokolovna, osází opět stromy, které doplní ty stávající. Zahradníci podél chodníku vysadí živý plot a kvetoucí cibuloviny.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.