Zahradnická brigáda tenistů na kurtech

Areál zdraví_foto._Ivana_BíbrováNa Areálu zdraví v sobotu 21. května sázeli tenisté místo podání modravý barvínek. Netradiční brigádu podpořili se svými rodinnými týmy. Několik set sazenic nenáročné půdopokryvné rostliny nejen zpevnilo svah a zkrášlilo prostor u spodních tenisových kurtů, ale vytvořilo i bezúdržbový záhon v rámci probíhající rekonstrukce sportoviště.

Zastupitelstvo města schválilo tuto výraznou investici po několika desetiletích. Antukové kurty s umělou závlahou, oplocení, umělé osvětlení, dokonce i tribuny pro fanoušky tenisu a volejbalu zkvalitní sportovní areál do 21. století.

Zrekonstruované dvorce budou o prázdninách zpřístupněny sportovcům i veřejnosti a snad přispějí k růstu tenisových nadějí, které si jednou zahrají na grandslamovém French Open.

Akce proběhla ve spolupráci Tenisového oddílu TJ Spartak Velké Meziříčí s Ing. M. Hořínkem (Sportoviště VM), Ing. M. Veličkovou (M&P Architekti), Ing. J. Hrubanovou (Zahradnictví Karlov) a Ing. J. Oulehlou (Abellio, s.r.o.).

Ivana Bíbrová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.