Mladí olympionici navštívili radnici ve Velkém Meziříčí

Olympionici 11V pondělní odpoledne 6. února přijal starosta Alexandros Kaminaras a místostarosta Martin Kaman třináct nadějných sportovců, kteří naše město reprezentovali na Zimní olympiádě dětí a mládeže, která proběhla 22. až 26. ledna v Královéhradeckém kraji.

Úderem 15. hodiny do kanceláře starosty vstoupila čtyři děvčata a devět chlapců společně se svými trenéry. Na olympiádě sice Kraj Vysočina skončil na 10. místě ze 14, ale jak se shodli zástupci města i trenéři, o medaile dětských sportovců tak úplně nejde. Hlavním cílem tohoto sportovního počinu je motivace dětí ke sportu prostřednictvím krásných a silných zážitků. A to se podle svědectví všech povedlo organizátorům měrou vrchovatou.

Starosta i místostarosta jsou bývalí sportovci, kteří sice na olympiádě dětí a mládeže nebyli, ale dobře vědí, co to znamená tvrdě na sobě pracovat, jít za svým cílem, navzájem se podporovat v týmu a pak třeba neuspět podle svých představ. „Všechny vlastnosti, které při tréninku i závodech získáváte, jsou vám k dobru. Umět se překonat, dělat něco navíc a hrát fair play, to jsou vlastnosti, které v životě uplatníte," sdělil starosta dětem svoji zkušenost.

Na závěr setkání předali představitelé města dětem i trenérům malé pozornosti a společně se vyfotografovali. I podobná setkání přispívají k chuti dělat něco navíc.

Jan Uher

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.