Blešák už nabízí nádobí, sportovní věci i knihy

P1207336Slavnostní otevření nového Blešáku, re-use centra, proběhlo dnes dopoledne. Lidé mohou přinášet věci, které nepotřebují, nebo naopak odnášet to, co by se jim doma mohlo hodit. V nabídce je toho spousta – od knih, přes nádobí, jízdní kola, lyže až po gril.

„Věřím, že lidé budou novou službu využívat. Každý z nás někdy vyřazuje věci, které mu doma zbytečně leží, ale jsou funkční a je škoda je vyhodit. Re-use centrum je vrátí do oběhu. Předcházíme tím vzniku odpadů,“ uvedl místostarosta Martin Kaman.

Věci stojí od desetikoruny po dvě stovky. Výtěžek z prodaného zboží poputuje ekologickému centru Chaloupky.

Blešák v areálu technických služeb na Karlově je otevřen každé úterý a čtvrtek od 10:00 do 17:00, kdy probíhá příjem i výdej věcí. Přinášet věci lze i mimo tuto dobu, a to v provozní době sběrného dvora, která je od pondělí do pátku od 7:00 do 17:45 a v sobotu od 8:00 do 16:45.

Martina Strnadová

 

Re-use centrum přijímá zařízení a vybavení domácnosti (např. keramické, porcelánové i skleněné nádobí, varné sklo, hrnce, plechy, na pečení, obrazy a rámy, vázy, dekorace, květináče, mechanické domácí spotřebiče, žehlicí prkna, sušáky, kýble, deštníky atd.), cédéčka, DVD, videokazety, vinylové desky, knihy, časopisy, hračky (vyjma textilních) a hry (deskové, pexesa, karty apod.), sportovní vybavení (sáňky, lyže, brusle, boby, činky, míče, švihadla, odstrkovadla, koloběžky (ne elektrické), jízdní kola, helmy, tenisové rakety, hokejky, chrániče apod., bižuterii, kabelky, kufry, batohy a další.

Nepřijímá elektroniku, domácí elektrospotřebiče, elektrické nástroje a jiná elektrozařízení, textil a textilní hračky, nábytek, potraviny ani ostré předměty.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.