Přeložka plynu v ulici Nad Tratí začala

DSC01531 webV ulici Nad Tratí začaly tento týden práce na přeložce plynového potrubí. Firma 1. Žďárská plynařská má mít přeložku dokončenou do jednoho měsíce.

Nutnost přeložit plynové potrubí se objevila až během celkové rekonstrukce ulice. Během ní se totiž ukázalo, že plyn v ulici je uložen velmi mělce pod povrchem, což neodpovídá dnešním předpisům.

Projektant se ještě pokusil situaci zachránit návrhem na jednostranné zvýšení povrchu ulice, ale ani to nebylo možné. Proto RWE jako vlastník potrubí na naléhání radnice přistoupil k urychlenému přeložené plynu.

Obyvatelé ulice Nad Tratí zažijí v této souvislosti na konci prací ještě krátkou odstávku plynu, aby firma mohla nové, hlouběji uložené potrubí napojit. Po dokončení přeložky pak dojde i k opravení silnice a chodníků.

Problém s mělce uloženým plynem ovšem zdržel práce v ulici o řadu týdnů. Radnice proto o celé situaci obyvatele informovala dopisem, který dostali minulý týden.

-red-  

DSC01533 web

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.