Od pondělí se mění objížďka přestavované křižovatky

krizovatka stavbaPřestavba kruhové křižovatky Hornoměstská-Třebíčská ve Velkém Meziříčí vstupuje od pondělí do další etapy. Řidiče čeká změna objízdných tras a radnice proto nabádá k maximální opatrnosti.

Oproti původnímu plánu uzavírek dohodla radnice se stavební firmou úpravu objízdné trasy pro vozidla do 3,5 tuny a šířky do 2,1 metru. I když bude od pondělí uzavřena ulice Hornoměstská (silnice II/602) v úseku od budované okružní křižovatky směrem ke světelné křižovatce Vrchovecká - Novosady, místní komunikací v ulici Pod Hradbami (u polyfunkčních domů) by vozidla do 3,5 tuny a šířky do 2,1 metru mohla i nadále projíždět jednosměrně tak jako dosud, tedy od ulice Novosady směrem na Jihlavu. "Je jasné, že auta budou projíždět úzkou komunikací, kde se i parkuje, a proto je třeba velké opatrnosti. Zároveň to takto půjde pouze v případě, že nebude příliš poškozený povrch této místní komunikace, který je dlážděný zámkovou dlažbou. Pokud k poškození dojde, budeme muset ulici Pod Hradbami uzavřít," říká vedoucí odboru dopravy velkomeziříčské radnice Jiří Pospíchal.

Nákladní auta nad 3,5 tuny mají objížďku stanovenu přes okolní obce a rovněž mohou využít dálnici D1 mezi exitem 141 Velké Meziříčí západ a exitem 146 Velké Meziříčí východ, z něhož se vozidla nad 3,5 tuny dostanou na silnici II/360 směr Křižanov a Třebíč. "Přechodné dopravní značení bude doplněno tak, aby byla důsledněji eliminována nákladní doprava nad 3,5 tuny z prostoru staveniště a dále aby z objízdné trasy vozidla nesjížděla do Čechových sadů a držela se na trase," uvedl Pospíchal.

Dopravě ve městě by mělo odlehčit i páteční otevření dálničního sjezdu Velké Meziříčí západ. Do města by se už tedy neměla tak masivně dostávat auta z dálnice, která Velkým Meziříčím dálnici objíždí v případě nehody. Zároveň bude úplně uzavřený dálniční exit v Měříně (dosud se tudy dalo z dálnice sjiždět), a to by mělo dopravě ve městě také pomoci.

"Znovu všechny prosím o trpělivost a hlavně obezřetnost. Dosud se tyto dopravní komplikace obešly bez nehod a věřím, že tomu tak bude i nadále. Zároveň důrazně apeluji na všechny řidiče, kteří do našeho města nemusí, aby se do října Velkému Meziříčí vyhnuli," řekl starosta Radovan Necid.

Město zveřejňuje veškeré dopravní informace nepřetržitě a aktuálně na zvláštní sekci svých webových stránek Dopravní web

-kid-

objizdka osobaky

objizdka velka 01

objizdka nakladaky

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.