Po sondáži se objevila trhlina, most šel dolů dřív

most 12_06Včerejší zahájení demoličních prací mostu přes Balinku začalo sondáží kvůli zjištění stavu materiálu. Velkomeziříčsku to řekl stavbyvedoucí Miroslav Otruba.

"Sondáž spočívala v odhalení betonové konstrukce, aby bylo zřejmé, jaké pevnosti ten beton je, kolik je tam železa, kolik je tam betonářské výztuže ve smyslu četnosti a průměrů. To bylo třeba prozkoumat ještě před zahájením demolice. Od konstrukce nebyla žádná projektová dokumentace, takže jsme její stav museli nejprve zjistit, abychom věděli, zda máme dostatečnou mechanizaci. Stav mostu odpovídal jeho věku - 94 let," popsal průběh a důvody sondáže stavbyvedoucí Otruba.

Během odhalování betonu se v nosné konstrukci objevila trhlina. "Když jsme dělali sondáž, objevila se v nosné konstrukci - samotné mostovce - velká prasklina. My jsme se pak už rozhodli to rovnou sundat, aby to neřízeně nespadlo večer," doplnil Miroslav Otruba.

-kid-

Videa a fotografie ze včerejší demolice najdete zde.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.