Starší dorost na úvod sezóny nezaváhal

Házená-starší dorost_ŠídloHázená 2. liga starší dorost – Morava, 12. kolo
HBC Olomouc 1966 – TJ Sokol Velké Meziříčí 27:41 (10:21)

Během zimní přípravy odehráli starší dorostenci jeden domácí turnaj. V konkurenci dalších tří týmů dokázali dojít k prvnímu místu. Nejlepším brankářem byl zvolen domácí Lukáš Deraha, který své dobré výkony předváděl také v obou úvodních kláních jarní části. Nově příchozí Jakub Strýček pak přidal do týmu herní zkušenosti, které má jak z prvoligového dorostu Nového Veselí, tak i dorostenecké reprezentace.

První únorový víkend odstartoval jarní část soutěže 2. ligy staršího dorostu házené. Naše družstvo zajíždělo na palubovku Olomouce. Hráči neponechali nic náhodě a zodpovědným přístupem k zápasu si postupně došli pro jednoznačné vítězství 41:27, což jim vyneslo první místo druholigové tabulky.

Na začátek soutěže se hráči utkali s týmem z Hané, se kterým během podzimu odehráli dobré utkání. Hned od úvodního hvizdu si hosté šli jasně za vítězstvím. Během prvních deseti minut odskočili na rozdíl tří branek. Zodpovědným přístupem pak náskok postupně navyšovali až na konečných 27:41.

7 m hody 1/2:3/4, vyloučení: 2:4

Sestava a branky: Lukáš Deraha, Tomáš Kučera, Martin Borkovec – Jakub Mach (11/2), Tomáš Rosa (6), Jakub Uchytil (6), Jakub Strýček (5), Benjamin Rosa (3), Adam Jaša (3), Marek Sedlák (3), Aleš Novotný (2), Martin Chalupa (1), Jaroslav Pavlíček (1/1), Štěpán Čermák, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Pavel Uchytil a Petr Kavka.

2. liga starší dorost – Morava, 13. kolo
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Rožnov pod Radhoštěm 28:21 (8:11)

Ve druhém utkání čekal na náš celek Rožnov. Během podzimu to bylo jediné družstvo, které naše dorostence dokázal těsně porazit. Bylo tak jasné, že domácí jim budou chtít porážku oplatit. Dlouho bylo utkání vyrovnané, ale v posledních deseti minutách ho naši hráči urvali pro sebe a došli si pro důležité dva body.

Oba týmy vstoupily do utkání s vysokým odhodláním a hrálo se v obrovském tempu. Na obou stranách dominovaly obrany. Naši hráči si vypracovali několik povedených střeleckých příležitostí, ale selhali na dobře chytajícím brankaři hostí. Po téměř celý první poločas naši hráči tahali za kratší provaz, což se také ukázalo na poločasovém skóre 8:11.

Do druhého poločasu nastoupil na naši levou spojku Robin Koudela, na kterém je po zranění lokte vidět velká chuť hrát. Celý herní projev od začátku druhé půle byl od našich hráčů odlišný. Nasazení v obraně, za kterou předvedl několik fantastických zákroků Lukáš Deraha, dalo našemu útoku potřebné sebevědomí. Hrála se opravdu rychlá a tvrdá házená, která byla stále vyrovnaná (5. minuta 13:13, 17. minuta 17:17). Platilo to až do 24. minuty (22:21), kdy jsme získali výhodu jedné branky. Hosté sáhli k taktické hře v sedmi hráčích, kterou naši hráči zvládli několikrát ubránit a postupně přesnými zásahy se ujali jasného vedení, které se zastavilo až na konečných 28:21. I když výsledek hovoří jasně pro naše dorostence, tak utkání bylo hodně vyrovnané.

Fanoušci v hale, kteří celý druhý poločas tlačili naše hráče k vítězství, mohli slavit další vítězství a udržení prvního místa.
V dalším kole zajíždějí dorostenci na nepříjemnou půdu Sokola Telnice. Bude se jednat o přímý souboj o nejvyšší umístění ve druhé lize.

7 m hody 3/7:1/3, vyloučení: 3:4

Sestava a branky: Lukáš Deraha, Tomáš Kučera, Martin Borkovec – Robin Koudela (8), Tomáš Rosa (4), Jakub Mach (4/2), Jakub Uchytil (4), Adam Jaša (2), Jakub Strýček (2), Aleš Novotný (2/1), Martin Chalupa (1), Ondřej Navrátil (1), Benjamin Rosa, Štěpán Čermák, Marek Sedlák, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Dana Koudelová a Petr Kavka.

Ladislav Šidlo

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.