Starší dorostenci zvládli utkání o první místo

22Házená 2. liga starší dorost – Morava, 14. kolo
TJ Sokol Telnice – TJ Sokol Velké Meziříčí 25:28 (15:12)

Do specifického prostředí telnické haly jsme i přes nekompletní sestavu odjížděli s očekáváním kvalitního utkání a touhou poprat se o prvenství v druholigové tabulce. Přímý souboj o čelo tabulky naši dorostenci zvládli na výbornou, kdy gradovali svůj výkon až k celkovému vítězství.

Vítězství se ale nerodilo snadno. První pětiminutovka byla z naší strany velmi špatná, soupeř na nás vletěl a my jsme kupili jednu chybu za druhou. Již v čase 5:37 jsme museli brát oddechový čas. Hráči se zklidnili a začali praktikovat hru, na kterou jsme zvyklí. Bohužel často naše zakončení nebylo přesné, a tak i když jsme hru vyrovnali soupeř držel mírné vedení. Hluchá pětiminutovka mezi 23. a 28. minutou znamenala vedení pro domácí již 15:10. Naši hráči ale zbraně nesložili a do poločasu se podařilo dvě branky umazat. Do šaten se šlo za stavu 15:12.

Do druhé půle kluci vlétli s maximálním nasazením. Po třech minutách již bylo vyrovnáno na 16:16. Nepřibrzdil nás ani oddechový čas domácích a drželi jsme mírné vedení. Hrálo se v maximálním tempu a nasazení. Naše obrana, za kterou se rozchytal Lukáš Deraha, fungovala výborně. V útoku se nám dařilo dobře kombinovat a udržovat dvou až tří brankové vedení. V závěru jsme ještě vystupňovali tempo hry a soupeř již neměl sílu na zvrat. Kluci díky kolektivnímu a velmi bojovnému výkonu zaslouženě vyhráli 25:28.

Doufejme, že dále budou kluci předvádět takto kvalitní výkony a bude se dařit první místo držet do konce sezóny!
7 m hody 1/2 : 2/2, vyloučení: 3:1

Průběh utkání

Tabulka 2.liga starší dorostenci Morava

Sestava a branky: Lukáš Deraha, Martin Borkovec – Jakub Mach (7/2), Tomáš Rosa (6), Jakub Uchytil (4), Jakub Strýček (3), Benjamin Rosa (3), Martin Chalupa (3), Marek Sedlák (1), Aleš Novotný (1), Ondřej Navrátil, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Petr Kácal.

Ladislav Šidlo

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.