Postoupili jsme do čtvrtfinále play off

foto judaVolejbal – 1. liga mužů
V rámci předkola play off jsme narazili na nejtěžšího možného soupeře, B družstvo Lvů Praha. Samozřejmě, že se soupeř posílil o hráče, kteří jsou i na extraligové soupisce. Hrálo se na dva vítězné zápasy, v pátek v Praze a v sobotu potom doma. V obou zápasech jsme nastoupili kompletní, soupeři chyběl jak v pátek, tak i v sobotu vždy jeden ze tří pendlařů z extraligy. I tak síla Lvů budila respekt. Ovšem play off je úplně jiná soutěž než její dlouhodobá část. Zde se tabulkové rozdíly alespoň částečně stírají. My jsme se do soupeře pustili ihned od začátku a dávali jsme najevo, že tahat za kratší konec tentokrát nebudeme. To se povedlo. Vítězství 3:0 zajistila sestava Barák na nahrávce, blokaři Pospíšil a Huryta, univerzál Pavlovský, smečaři Stanislav a Jaša. Na liberu Slavík. Připraveni byli: Juda, Vanini, Benáček, Smetana, Bantianidis.

Sobotní odveta byla kdo s koho. Soupeř přijel ještě silnější, jak předcházející den. My s jednou změnou v sestavě. Místo Baráka nastoupil na nahrávce kapitán družstva Šimek. Během utkání ještě místo Pospíšila střídal Benáček. Vše nám vycházelo. Po prvním prohraném setu, kdy ve vyrovnaném průběhu jsme selhali v koncovce, se nám podařilo zápas výtečně otočit. Nejdramatičtější byl třetí set. Ten se dohrával za trochu vyhrocených emocí až v koncovce a my doslova urvali vítězství o dva body. Nejpohlednější z našeho hlediska byl set čtvrtý. Tam to byl zápas, jak se patří. Soupeř se nevzdával, my však chtěli již rozhodnout a rozhodli jsme. Od začátku jsme udávali tón hry, a nakonec skóre je pro pražské Lvi až moc kruté.

Vítězstvím v předkole play off jsme postoupili do čtvrtfinále. Jelikož jsme postoupili z posledního možného místa, dostaneme vždy to družstvo, které bude momentálně nejvýše. Nás čeká vítěz dlouhodobé části, celek Sokola Bučovice. Mimochodem, když jsme se probojovali do play off, hráli jsme vždy s Bučovicemi a nikdy je nevyřadili. Chceme tuto „tradici" už konečně prorazit. Trénujeme, připravujeme se. Ovšem potřebujeme také podporu diváků. Tímto zveme všechny naše příznivce k nám do tělocvičny za kostelem v sobotu 4. 3. v 17 hodin. Potřebujeme vás.

Pro úplnost: předkolo play off
VELMEZ (10.místo) – Lvi Praha (7.místo) 2:0 na zápasy
3:0 (21,16,24)
3:1(-22,20,24,16)

Dukla Liberec B (8) – USK Plzeň (9) 2:0 na zápasy (3:0,3:1)

Petr Juda

velm volejbal_plakat_zapasy_A3_A4

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.