Portál edalnice.cz nabízí užitečnou funkci pro cestovatele

highway-4697840 copyOd 3. listopadu přibyla na státním e-shopu s elektronickými dálničními známkami nový rozcestník. Ten má za úkol návštěvníky stránky edalnice.cz navést na oficiální e-shopy okolních zemí, kde si následně mohou zakoupit elektronickou dálniční známku bez jiných dodatečných poplatků.

Rozcestník naleznete v menu vlevo nahoře. Po výběru této kategorie se objeví položka „Elektronické dálniční známky ve střední Evropě", ta obsahuje potřebné odkazy na oficilní e-shopy s dálničními známkami. „Věříme, že tento odkaz motoristé uvítají, protože je navede na oficiální e-shopy daných zemí, kde nebudou hradit žádné další manipulační poplatky za zprostředkování prodeje, jak tomu bývá často u webů, které mívají zaplacené reklamy v běžných vyhledávačích. Za touto novou funkcionalitou je také snaha o ochranu motoristů mířících do Maďarska, Rakouska, Slovinska či na Slovensko před zbytečně zvýšenými náklady a také snaha o to, aby všechny informace našli na jednom místě," řekla Lucie Bartáková, ředitelka Sekce pro správu finančních zdrojů Státního fondu dopravní infrastruktury, který je správcem systému.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.