Křižanovský kapr je soutěž talentovaných

Kapr 02_copyPo dvouleté covidové pauze se v neděli 11. 12. 2022 konala talentová soutěž Křižanovský kapr. Žáci základní školy Křižanov navázali na dlouholetou tradici. Letos se konal již 48. ročník. Celým vánočně laděným odpolednem nás provázela paní Gabriela Vávrová. Odvážnými soutěžícími byli žáci prvního a druhého stupně, předvedli krásná pěvecká, hudební a pohybová představení. Nechyběla ani recitace, literární a výtvarný projev. Předsálí vítalo diváky panely se soutěžními obrázky našich žáků.

V porotě zasedl starosta městyse Ivo Klimeš, ředitel školy Daniel Ubr, kronikářka městyse Soňa Němcová, za SRPŠ paní Marie Smejkalová a paní Jarmila Chromá. Celý program zahájilo vystouipení školního pěveckého sboru.

Zákulisí od počátku ovládla zdravá nervozita. Nejdříve se představily děti prvního stupně v recitaci a zpěvu. Následoval druhý stupeň a poté hra na hudební nástroj. Žáci zahráli na klavír, akordeon či trubku. V závěru se představila děvčata s pohybovým projevem.

Přestávky mezi jednotlivými kategoriemi vyplnili žáci, kteří se svými vyučujícími secvičili různá, převážně taneční vystoupení. Velmi milí a šikovní byli nejmladší členové našeho programu – prvňáčci. Pod taktovkou svých učitelek nás naladili na vánoční čas a zazpívali dvě krásné písničky. Anděl barokní, anděl gotický a anděl renesanční nám bude znít v uších jistě ještě dlouho.

Kdo je svatý Mikuláš nám tanečním vystoupením přiblížili vybraní žáci školní družiny pod vedením svých vychovatelek. Páťáci publikum pobavili tancem na písničku Mc´n ´Roll.

Do rytmu jsme si nohou poklepávali díky 3. A, kteří tančili na písně z Pomády, a i žákům z kytarového kroužku. Diváci tajili dech při vystoupení 3. B, kdy své žáky podpořil i pan učitel, který předvedl skvělé akrobatické číslo.

Krásnou nezapomenutelnou tečkou bylo vystoupení gymnastického kroužku.

Po vyhlášení výsledků soutěže, kdy vítězové získali opravdového kapra, si všichni společně zazpívali koledu Štědrý večer nastal.
Jednotlivá vystoupení byla připravena s pílí a touhou předvést co nejlepší výkon. Věříme, že se připravený program všem líbil.

Velké poděkování patří všem účinkujícím, kteří měli odvahu předvést svůj talent před plným sálem diváků. Nesmíme zapomenout ani na vyučující, kteří s ochotou pomáhali při přípravě vystoupení, i během celého představení.

Poděkování si zaslouží také sponzoři, bez kterých by nebylo možné akci pořádat – Rybářství Kolář, a. s., městys Křižanov a Spolek rodičů a přátel základní školy a mateřské školy Křižanov.

Těšíme se znovu za rok.

V křížanovské základní škole ale nesoutěžíme jen mezi sebou. Také „smíchuplně" pomáháme. Naši prvňáčci během projektového dne, kdy je navštívili zdravotní klauni, vyrobili andělíčky, které pak bylo možno nejen obdivovat na Kateřinském jarmarku v Sokolovně. Návštěvníci jarmarku si za dobrovolný příspěvek mohli andělíčka odnést domů, a přispět tak na dobrou věc – organizaci Zdravotní klaun. Na účet organizace putovalo 4 213 korun a prvňáčci získali Certifikát, na který jsme velmi pyšní. Jsme hrdí hlavně na to, že i tak malé děti dokážou pomáhat druhým.

Monika Klimešová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.