LED lampy v ulici Nad Tratí projdou měřením

IMG 7904Nové osvětlení LED lampami v ulici Nad Tratí projde ještě kontrolním měřením. To ukáže, zda intenzita světla splňuje normy.

"Zaznamenali jsme několik výhrad k tomu, že lampy svítí méně, než byli lidé v ulici zvyklí," říká starosta Radovan Necid. To je ale věc, se kterou město při rekonstrukci ulice počítalo. Moderní LED osvětlení totiž mimo jiné svítí pouze na chodník a silnici, nikoliv do širokého okolí. "Po dokončení prací je standardním postupem intenzitu světla změřit a zkontrolovat, zda projektant při navrhování počtu lamp a jejich síly splnil příslušnou normu. To naši pracovníci samozřejmě provedou," vysvětlil starosta s tím, že teď ještě není možné k měření přistoupit: "Rozkopaná ulice a nehotové chodníky část světla pohlcují."

Nové úsporné LED osvětlení v ulici Nad Tratí přibylo v rámci celkové opravy ulice. V ulici už proběhla rekonstrukce kanalizace a E.ON opravil zemní elektrické vedení a rozvaděče. Povrchy a chodníky ještě hotovy nejsou, protože při stavbě se narazilo na plynové přípojky, které byly v minulosti položeny těsně pod povrchem. Projektant dnes tedy musí přepracovat projekt silnice tak, aby byl tento problém vyřešen. "Tato neplánovaná situace stavbu držela, přesto věřím, že rekonstrukce ulice bude hotova nejpozději začátkem září. Pak se také dozvíme, zda osvětlení splňuje normu," uzavřel starosta. 

-red-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.