Školáci z Tisna přijeli do Meziříčí za odměnu

P1179123Velké Meziříčí a Tisno oživují partnerství. Starosta Alexandros Kaminaras dnes přivítal skupinu úspěšných žáků chorvatské základní školy, kteří přijeli do našeho města za odměnu.

Patnáct páťáků, šesťáků a sedmáků, z toho pět nejlepších žáků základní školy v Tisnu, za doprovodu učitelek a tisenského zastupitele Karla Klarina budou až do soboty pobývat ve Velkém Meziříčí. Starosta spolu s místostarostou Martinem Kamanem je přijal ve své pracovně na radnici, kterou jim blíže představil a pověděl jim pár zajímavostí z historie budovy i města.

Školáci budou dopoledne trávit podobně jako v Chorvatsku, tedy ve škole. Zúčastní se výuky s českými dětmi na ZŠ Školní a odpoledne mají připravený poznávací program. Čeká je například návštěva mostišťské přehrady, podívají se do její hráze, také do muzea, kostela, na faru, prohlédnou si zevrubněji naše město a jeho pamětihodnosti. V plánu mají i výtvarný workshop, páteční návštěvu Prahy a v sobotu vyrazí na cestu domů.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.