Malé děti pobavil dřevěný chlapeček

NosacekVelký sál Jupiter clubu patřil tuto neděli nejmenším dětem a pohádce Nosáčkova dobrodružství v podání brněnského Hravého divadla. Námět hry vycházel ze známého příběhu o Pinocchiovi.

Také v Nosáčkovi začínal děj mluvícím polínkem, ze kterého si chalupník vyřezal panáčka s dlouhým nosem. Ten v noci ožil a začal hospodařit s tatínkem. Podobně jako lidské děti, nebyl ani Pinocchio pouze hodný. Po cvrčkovi házel polínko, kašpárkovi prodal tatínkův slabikář, aby se mohl podívat na pohádku, nechal se okrást a sám ukradl jablko ze statkářova stromu. Postupně ale došel k pochopení, že naslouchat tatínkovým radám se vyplácí, a že děti mají malé nosy, protože své rodiče poslouchají. Poté, co se rozhodl, že už tedy bude také hodným chlapečkem, jeho dlouhý nos zmizel. Dětem se pohádka líbila, zapojovaly se a Pinocchiovi radily, co má nebo nemá dělat a říkat.

-jik-

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.