Účast žáků v soutěži Zemědělství na Vysočině byla úspěšná

IMG 20180503_124023Probojovat se mezi 144 nejlepších účastníků v soutěži Zemědělství na Vysočině se podařilo čtveřici žáků ze sedmých ročníků ZŠ Sokolovská – Magdaléně Nedomové, Nele Chadimové, Jakubu Machovi a Jakubu Harčarikovi. Ti se tak 3. května mohli zúčastnit druhého kola soutěže, kde Jakub Mach vybojoval 17. místo, a vyhrál tak poukaz na dvoudenní naučně poznávací výlet.

Druhé kolo soutěže Zemědělství na Vysočině se konalo na Krajském úřadu Kraje Vysočina. Tam si žáci kromě písemného testu mohli na nádvoří vyzkoušet také interaktivní soutěže, jako je dojení krav, poznávání rostlin či krájení brambor. Jako odměnu za svou účast si potom každý soutěžící odnesl malý dárek, salámovou sovičku.

Pro dvacet nejlepších účastníků, mezi které patří také Jakub Mach ze 7.A, připravili pořadatelé na červen dvoudenní naučně poznávací výlet, v rámci něhož budou žáci moci navštívit dřevozpracující i zemědělský podnik, centrum EDEN v Bystřici nad Pernštejnem, menší zemědělskou farmu či Vysočina Arénu v Novém Městě na Moravě.

Cílem krajské soutěže Zemědělství na Vysočině je nejenom prověřit znalosti žáků z oblasti zemědělství, ale také jim zajímavým způsobem představit současnou tvář moderní zemědělské výroby na Vysočině, a posilovat tak jejich vztah k rodnému kraji. Soutěž by měla dětem ukázat, jak důležitý je v zemědělství člověk a jeho vztah k přírodě.

Kateřina Karmazínová

IMG 20180503_082326

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.