Lidé putovali za sv. Václavem

P1840047V lese západně od Lhotek, na cestě značené červenou turistickou značkou, stojí kaplička zasvěcena sv. Václavovi. Každoročně v neděli před svátkem sv. Václava vychází ze Lhotek od kapličky sv. Anny vychází průvod k svatováclavské kapličce. Ani letošní rok nebyl výjimkou. Docela příjemné podzimní počasí přilákalo docela dost lidí.


Průvod se vydal směrem na západ krátce po druhé hodině odpolední. Po cestě se dvakrát zastavil k modlitbě, a to nejprve u křížku na konci obce, a poté u křížku rodiny Slabých na rozcestí polních cest pod lesem. Odsud bylo vidět další lidi přicházejících od Martinic nebo od Dolních Radslavic. U kapličky už na lhotecký průvod čekali lidé, kteří přišli ve směru od Velkého Meziříčí.


Pobožnost u kapličky vedl R. D. Jan Kříž, který hovořil o významu sv. Václava a pobožnost pojal i jako modlitbu za naše politiky. Příjemné odpoledne pak umocnily skvělé koláče, buchty a zákusky, které dodaly energii na zpáteční cestu.


-pch-

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.