Prohlídky zámku oživí květinové vazby

20240327 124341Velkomeziříčský zámek se o velikonočních svátcích vyladí do jarní atmosféry. Díky květinovým vazbám dýchne na návštěvníky slavnostní velikonoční nálada, kterou si budou moci vychutnat od Velkého pátku až do Velikonočního pondělí.


Příchozí se tak seznámí nejen s historií objektu, ale navíc si budou moci prohlédnout květinové vazby, které na míru přímo pro každou místnost vytvořily šikovné ruce zkušených floristek z Krámku u Marušky. Květiny jsou ve většině případů umístěny ve sbírkových vázách či džbánech, které jsou obvykle uloženy v prostorách depozitáře. Navíc se návštěvníci mohou těšit na stůl prostřený míšeňským porcelánem doplněným figurkami ze stejné porcelánky. Nechybí ani tradiční symboly Velikonoc, jako jsou větvičky kočiček, skořápky vajec či zdobené kraslice.

Šlechtické salony s velikonoční výzdobou bude možné navštívit od 29. března do 1. dubna, a to od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin. Dospělí zaplatí 70 korun, děti polovinu. Otevřená bude samozřejmě také výstava fotografií Jakuba Střechy.

-muz-

20240327 12494220240327 125210

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.