Chaloupky připravily další zajímavou výstavu

chaloupkyDotýkati se dovoleno! Tip na pěkný výlet pro skupiny, rodiny i jednotlivce.

Pracovníci ekocentra Chaloupky Baliny připravili na letní sezonu ve výstavních prostorách ekocentra Balinách hravou výstavu loutek a herních dřevěných objektů známého brněnského řezbáře Antonína Maloně "Rozličná hejblátka pro vás i děťátka".

Výstavu slavnostně otevřou v neděli 31. května herci divadla T.E.J.P. od 13 hodin.

Antonín Maloň je pozoruhodný výtvarník i člověk. Jak sám říká, má rád, když se věci hýbají a mohou tak lépe oslovit a pobavit malé i velké návštěvníky. Že se pro něj práce stala životní náplní je tak patrné z každé loutky či artefaktu, který mu vyjde z rukou. Mimo vlastní tvorby spolupracuje i s předními českými divadelními tvůrci jako je Eva Tálská či bratři Formanové a je zván ke spolupráci i při řadě zahraničních výstavních či divadelních projektů v Rakousku, Holandsku, Dánsku i USA.

"Na výstavě pod rukama návštěvníků ožijí šašci, čerti i čarodějnice. Velkomeziříčské návštěvníky jistě zaujme i hádankové překvapení v podobě dřevěných modelů historických objektů z Velkého Meziříčí, které rovněž pochází z dílny Antonína Maloně," doplňuje PaedDr. Zdenka Poláková z Chaloupek.
Slavnostní otevření proběhne v neděli 31. května od 13 do 17 hodin pod taktovkou herců Divadla T.E.J.P., kdy celý statek ožije poetickými obrazy díky loutkám v životní velikosti.
Výstavu můžete navštívit do 9. srpna v ekocentru Chaloupky Baliny, Baliny 1, Velké Meziříčí o víkendech od 13 do 17 hodin a ve všední den po domluvě. Tel.:  564 034 536. Vstupné 45 Kč, rodinné 160 Kč.
 
Zdenka Poláková
 
 
Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.