Halina Pawlowská rozdávala smích i rady pro zralé ženy

IMG 3834Co pomůže ženě, aby i po padesátce zůstala krásná? Tma. Takovou radu dostali návštěvníci Jupiter clubu od Haliny Pawlowské, která je včera na pódiu velkého sálu bavila svou one woman show.

Spisovatelka, scenáristka a publicistka Halina Pawlowská přijela do Velkého Meziříčí představit svůj Manuál zralé ženy. Udělala to jak jinak, než vtipně a neotřele. Posluchači se upřímně bavili historkami ze života jejího i celé její rodiny, při jejichž vyprávění si dělá legraci hlavně ze sebe sama. A to je disciplína, kterou ne každý zvládne.

Lidé se od ní například dozvěděli, jak to dopadlo, když v Americe přebírala první cenu za svůj scénář Díky za každé nové ráno, a jak se při tom nesetkala se svým idolem Robertem Redfordem. Mohli se jí i sami na leccos zeptat. „Odpovím na všechno, pokud to nebude opravdu hnusné,“ slíbila. A také odpovídala – zda jezdí na kole, co dělají její děti, zda umí plavat, jací se jí líbí muži, či jak žena pozná, že ji má muž opravdu rád nebo chce jen sex. „Obě verze dobrý,“ řekla na to. Jen dotaz: Měla jste milence? ji pohoršil. „Proč ten minulý čas?“ odpověděla.

A vyprávění zakončila svým životním krédem: Život je kolotoč tanců a písní, nelze ho prožívat po kouskách. S láskou se nikdy neoctnu v tísni, jsem přece Halina Pawlowská.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.