Filozofický festival uzavřela afterpárty a historické filmy

DSC03384Zhruba padesátka lidí se včera na nádvoří Jupiter clubu přišla rozloučit s letošním, jedenáctým ročníkem Evropského festivalu filozofie. V diskusi s ředitelem festivalu Milanem Dufkem hodnotili nejen uplynulé festivalové dny, ale i myšlenku pořádat tato intelektuální setkání na malém městě.

Ředitel festivalu účastníkům diskuse přiblížil zákulisí letošního ročníku, způsob přípravy festivalového programu a tým lidí, který se na organizaci programu i technickém zabezpečení podílí. Přidal také několik zajímavostí a neobvyklých událostí z příprav.

"Takovéto neformální setkání na závěr festivalu jsme letos do programu zařadili poprvé. Napadlo nás totiž, že by větší vhled do organizace události mohl být pro návštěvníky přínosem a teď se ukázalo, že je to pravda," zhodnotil afterpárty Milan Dufek s tím, že on sám si naopak odnáší připomínky a náměty pro příští ročníky. "Rozhodně se z tohoto závěrečného posezení stane nová tradice a budeme je opakovat," řekl Dufek.

Součástí festivalové afterpárty bylo oblíbené promítání historických dokumentů z dílny Filmařského kroužku JKP, které připravil fotograf a dokumentarista Jiří Michlíček. Diváci tak mohli spatřit dobový dokument o povodni, velkomeziříčských mostech, soutěži hasičů a otevírání nového kina. Promítání uzavřel také populární klip písně Jožin z bažin, který ve filmařském kroužku vznikl, a ve kterém se objevují mnohé známé tváře z našeho města.

-kid-   

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.