Historické slavnosti připomenou dobu první republiky

prehlidkaPrvní zářijovou neděli se návštěvníci velkomeziříčského zámku pomyslně přenesou do období první republiky. V areálu zámku se budou konat tradiční historické slavnosti, které tentokrát přiblíží meziválečnou dobu elegantní módy a vytříbeného chování.

Na pódiu bude po celý den připraven bohatý program, který se bude skládat z hudebních, divadelních a tanečních vystoupení. Diváci se mohou těšit také na příklad na swingovou kapelu či tradiční módní přehlídku. Dobovou atmosféru dokreslí mimo jiné i četnická pátrací stanice, pošta a stylový fotoateliér, chybět nebude tradiční flobertková střelnice. Pro milovníky kávy bude připravena stylová kavárna.

Přistaveny budou rovněž dobové dopravní prostředky. Sportovně založení návštěvníci si budou moci zapůjčit historické jízdní kolo, na kterém si následně projedou vyznačenou trasu. Pro milovníky vůně benzínu a čtyřkolových vozidel bude zase přistaven veterán, ve kterém si budou moci objednat vyjížďku městem. Atmosféra první republiky se přenese i do zámeckých interiérů, kde budou prohlídky zpestřeny dobovými modely. Vystaveny budou nejen zdařilé repliky šité podle historických předloh, ale chybět nebudou ani originály.

-muz-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.