Klíče uzavřely letošní Kulturní léto

IMG 8950Po roční odmlce se soutěž o klíče k Velkému Meziříčí vrátila v novém kabátě. V minulosti v ní soupeřila čtyři družstva, nyní v průběhu večera plnili úkoly předem přihlášení soutěžící. Mezi účinkujícími se představili manželé Jaroslav a Dana Janečkovi, Michaela Dospělová, Tomáš Konečný z Martinic a Vincenc Záviška.

Jako první na ně čekalo pití piva na čas a pak malování obrazu některé ze známých budov města podle fotografie. Třetím úkolem bylo nabídnout své obrázky přítomným divákům ke koupi, přičemž nejvyšší částka určila vítěze soutěže. „Za několik let, až malíři zemřou, tak dostanou obrazy obrovskou hodnotu,“ pobízel zájemce ke koupi Milan Dufek, ředitel pořádajícího Jupiter clubu. Nejúspěšnějším prodávajícím se stala Michaela Dospělová, za svou kresbu utržila tři stovky a odnesla si kromě dvou tisíc korun i klíče od různých městských dveří a bran. Na druhém místě s vybranými dvěma stovkami se umístil Vincenc Záviška a jeho výhra činila tisíc korun. Konečné pořadí znělo Dana Janečková na třetím, Tomáš Konečný na čtvrtém a Jaroslav Janeček na pátém místě. Prodej obrazů vynesl částku šest set dvacet korun, o které se v závěru večera utkali tři soutěžící ve vědomostním kvízu ze zajímavostí Velkého Meziříčí. Odnesl si je Petr Kostečka.

Celé dění započalo už v odpoledních hodinách zábavou pro děti v režii Sportovního centra Velké Meziříčí. Přichystány pro ně byly trampolíny nebo si mohly vybrat obrázek a nechat si ho namalovat na obličej. O večerní zábavu nejen pro dospělé se postarala Hypochondr show Jardy Hypochondra, kterého doprovázeli Fugíno, kouzelník, bavič a zpěvák, a Alena Veliká, moderátorka pořadu České televize Sama doma. V jejich imitátorském podání zavítaly na pódium pod lipami osobnosti domácí i mezinárodní hudební scény, mezi jinými Karel Gott s Darou Rolins, Joe Cocker, bratři Nedvědi s Pavlínkou či Tina Turner se svými nejznámějšími hity. Všichni se pak lehce ohřáli při vystoupení pražské skupiny Infinitos fire a jejich ohňové show. Závěr večera patřil meziříčské kapele Four Covers a skladbám 80. a 90. let od interpretů jako Phill Collins, Bee Gees nebo Burma Jones.

Poslední akce letošního léta, dříve známá pod názvem Čtyři klíče k velkomeziříčské bráně, a dnes Klíče, ukončila šestý ročník meziříčského letního festivalu.

Jitka Kočí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.