Peníze štěstí nezaručí, i o tom byla divadelní hra Skořápka

IMG 0395Druhé divadelní představení podzimní sezony přivezlo do Jupiter clubu Divadlo Ungelt. V hlavních rolích komedie Skořápka se představila v roli Haliny Kocembové Alena Mihulová a Roxany Klíčkové Petra Nesvačilová.

Hra o náhodném setkání dvou naprosto rozdílných žen, které jim změnilo život. Tou první je zakřiknutá Halina, pracující celý život v knihovně a vzpomínající na muže, který jí před mnoha lety řekl, že je prázdnou skořápkou. „Jsem bezcenný člověk, bezcenná žena, když jsem neplodná a nemůžu mít děti,“ pod tímto krédem a za dohledu své matky přežívá až do svých čtyřiceti čtyř let. Pak jednoho deštivého dne vstoupí do knihovny suverénní Roxana Klíčková, manželka bohatého podnikatele. Jejím životním krédem a přáním bylo sbalit někoho bohatého: „Abych měla hodně peněz a nikdy nebyla stará.“ Pod suverénní slupkou zlatokopky se ovšem skrývá nešťastná, týraná žena. Během výletu do Casablancy se obě sblíží a Roxana Halině prozradí, že do knihovny utekla před potratem, na který ji manžel poslal. Jejich vzájemným působením se z Haliny stane sebevědomá žena a Roxana dokáže odejít od manžela a těšit se na své dítě.

Dalším divadelním představením na programu jsou 16. listopadu Dámy z Aniane s Danielou Kolářovou a Danou Syslovou v hlavních rolích.

Jitka Kočí

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.