Koncert pro přátele hudby představil skladby z různých zemí i století

musicaDruhý koncert z programu Kruhu přátel hudby přivítal půvabné dámské duo Musica armonia, ve složení Michaela Koudelková (flétna) a Monika Šujanová (spinet). V jejich podání zazněly skladby světoznámých autorů od 16. století po současnost.

Komorní večer uvedla 3. a 4. větou skladby Sonáta g moll talentovaná žačka velkomeziříčské Základní umělecké školy Lenka Tomanová. Její hru na flétnu doprovodil na klavír Vít Košíček.

"Jsme rády, když během koncertu můžeme představit hudbu z více zemí," podotkla Michela Koudelková, jejíž doménou je interpretace staré hudby a hra na kopie dobových nástrojů. V koncertním sále Jupiter clubu tak včera zněla např. Sonata terza od italského skladatele Giovanniho Battisty Fontany, Sonata d moll Němce Georga Friedricha Händla nebo Big Baboon současného nizozemského skladatele Paula Leenhautse. Výběr hudby i její bravurní provedení ocenilo publikum dlouhotrvajícím potleskem.

Další koncert Kruhu přátel hudby proběhne 17. ledna od 19. hodin. Vystoupí Moravské klavírní trio a operní hosté, starosta města přednese novoroční přípitek.

Jitka Kočí

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.