Život Anežky České přiblížili ochotníci z Dolní Dobrouče

AnezkaŘímskokatolická farnost ve Velkém Meziříčí si letos připomíná 700. let od první zmínky o kostele sv. Mikuláše a duchovní správě ve městě. Tomuto výročí bylo věnováno sobotní autorské divadelní představení Črty ze života sv. Anežky České. Do Jupiter clubu jej přivezl divadelní kroužek ochotníků z. s. Dolní Dobrouč.

Úvodní slovo pronesl velkomeziříčský děkan Pavel Šenkyřík. "Dnešní divadlo je věnováno výročí naší farnosti, výročí Anežky a také 17. listopadu. Přeji vám, abyste si z něj něco v sobě odnesli," popřál divákům v zaplněném hledišti.

Svatá Anežka z rodu Přemyslovců byla devátým dítětem Přemysla Otakara I. a jako taková měla důležitou roli ve sňatkové politice svého otce. Navzdory tomuto předurčení ji oslovilo učení Františka z Assisi a ona se rozhodla zasvětit svůj život Ježíši Kristu a pomoci ostatním. Ještě za jejího života se mluvilo o tom, že ji Bůh požehnal mnoha dary. "Nemocní říkají, že prádlo vyprané jejíma rukama má uzdravující schopnost," zaznělo ve hře.

Součástí oslav výročí farnosti bude také program při rozsvícení adventní výzdoby města 3. prosince.

Jitka Kočí

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.