První letošní vánoční koncert patřil Jakubovi Smolíkovi

Jakub SmolikLetošní program vánočních koncertů odstartoval před vyprodaným sálem Jakub Smolík. Do Velkého Meziříčí přivezl v úterý 28. listopadu jak své známé hity, tak písničky z posledního vydaného vánočního alba Šťastné a veselé Vánoce.

Na tvorbě tohoto CD se podílela i zpěvákova jedenáctiletá dcera Pavlínka, na kterou, stejně jako celou rodinu, Jakub Smolík často ve svém povídání během večera vzpomínal. „Když jsem byl dospělý, vždy mi o Vánocích něco chybělo, i když jsem byl s rodiči a rodinou,“ vyprávěl, „ale když se mi narodily děti, pochopil jsem, že ony jim dávají smysl.“ V songu Čekání na Ježíška, který spolu dcera a otec nazpívali, ji na velkomeziříčském podiu zastoupila Hedvika Tůmová. Publikum pak rozhýbala s hitem Léta letí. Z nového cédéčka zazněla také píseň Zvony Vánoc, kterou pro zpěváka napsal Petr Kolář.

Aby atmosféra nebyla jen ve vánočním očekávání, publikum si zazpívalo, a část i zatančila, při hitech Říkej mi táto, Blázen žárlí, Džínová láska nebo Víš. O přestávce zpěvák podepisoval četným zájemcům fotografie i hudební nosiče, které zde bylo možno zakoupit.

Druhým vánočním koncertem bude 1. prosince vystoupení Moravanky Jana Slabáka.

Jitka Kočí

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.